Kırgız Malika Nootieva hastanede

Güncelleme Tarihi:

Kırgız Malika Nootieva hastanede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2017 14:48

Kırgız Malika Nootieva hastanede

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da fuhşa zorlanıp 10 ay önce öldüresiye dövülerek yol kenarına atılan Kırgız 22 yaşındaki Malika Nootieva, davanın görüldüğü Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından MR ve Organisite test sonucunu istenmesi üzerine, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne annesi Adila Nootieva, konaklama ve tüm ihtiyaçlarını karşılayan Antalya Yardımlaşma Platformu Temsilcisi Halit Mert ile birlikte gelen Malika Nootieva'nın avukatı Enis Ziyalı,Kırgız kadının MR çekiminin sonrasında psikolojik ve nörolojik tetkiklerinin yapılacağını, Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanacak raporun mahkemeye iletileceğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Antalya- Korkuteli karayolunda geçen yıl 21 Aralık gecesi ağır yaralı halde bulunan kadın, ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Kadının, Kırgızistan uyruklu Malika Nootieva olduğu anlaşıldı. Baş ve vücudunun çeşitli yerlerinde yara izleri, doku zedelenmesi ve ezik tespit edilen Malika Nootieva, 3 kez beyin, 4 kez estetik ameliyatı geçirdi. Kısıtlı kelimelerle konuşabilen Malika Nootieva, 58 gün sonra taburcu edildi. Babası Raimbek Nootieva ve annesi Adila Nootieva ile birlikte Antalya Yardımlaşma Platformu gönüllüleri tarafından konuk edilen Nootieva, Atatürk Devlet Hastanesi'nde gördüğü fizik tedavi sayesinde yürümeye başladı.

Soruşturma kapsamında, garsonluk yapmak için Antalya'ya geldiği anlaşılan Nootieva'nın, fuhşa zorlandığı öne sürüldü. Genç kadını fuhuşa zorladığı iddia edilen Sefa Ç. ile Korkuteli yolunda dövüp yola attığı ileri sürülen Mustafa Y. gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgularının ardından tutuklandı. Sefa Ç. hakkında 'fuhşa aracılık yapmak' suçundan Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Mustafa Y. hakkında ise 'nitelikli yağma' suçundan 15 yıla kadar, 'öldürmeye teşebbüs' suçundan ise 'ömür boyu hapis' cezası istemiyle Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki dava açıldı. Sefa Ç. önceki duruşmada tahliye edildi.

Davanın 4. duruşması 25 Ocak 2018'de yapılacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!