Kiraz'da bilim şenliği

Güncelleme Tarihi:

Kirazda bilim şenliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2016 13:05

İZMİR'in Kiraz ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen ve 'Tüketmek değil, üretmek istiyoruz' adıyla başlatılan Bilim Şenliği'nde öğrencilerin hazırladığı yılan robotu, harmandalı oynayan robot ve statik elektrik üretimi gibi projeler oldukça ilgi gördü.

Haberin Devamı


Kiraz'daki kapalı pazar yerinde TÜBİTAK 4007 kapsamında 21 okulun katılımıyla düzenlenen Bilim Şenliği'nde şehir merkezinden ve köylerden gelen 2 bin 500 öğrenci, 35 farklı projeyle takdir topladı. 'Tüketmek değil, üretmek istiyoruz' adlı projeleriyle TÜBİTAK desteği almaya hak kazanan Kiraz Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli bilgisayar öğretmenlerinden Barış Tufantepe ve Gülşah Akın, 4 gün devam edecek Bilim Şenliği'nde temaya uygun çok sayıda atölyeyi biraraya getirdi. Etkinliğin açılışında düzenlenen törene Kaymakam Mustafa Akgül, AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Kiraz İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Yazıcı, Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataç, Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Zeynep Bozkurt, TUBİTAK Bilim Toplum Programları Müdürü Mustafa Orhan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Yazıcı, çocukların yaparak ve yaşayarak öğrenmelerinin daha verimli olduğunu belirterek, "60 kişilik öğretmen kadromuz, diğer ilçelerden gelen 5 bin öğrencimiz ile birlikte 'Tüketmek değil, üretmek istiyoruz' projesini öğrencilerimiz arasında yaygınlaştıracağız. Onların içindeki üretme hevesini ve aşkı uyandırmaya çalışacağız" dedi.
Dünyadaki gelişmiş ülkelerde tüketimden çok üretimin yaygın olduğunu kaydeden Kiraz Kaymakamı Mustafa Akgül, "Bilimi ve teknolojiyi de tüketmek değil, üretmek istiyoruz. Bilim ve teknolojinin üretiminde, şuan Türkiye'ye öncülük eden TÜBİTAK yeni katma değerler yaratarak, Türkiye'nin 21'inci yüzyılda söz sahibi olmasını sağlayacak. Bu yavrularımız içerisinde de gelecekte teknolojiye büyük yararlar sağlayacak olanların çıkacağına inanıyor ve emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı


ÖĞRENCİLER PROJE ŞOVU YAPTI
Bilim Şenliği'ne öğretmenleri eşliğinde katılan öğrenciler hazırladıkları projeleri sergiledi. Atölyeleri gezen ziyaretçiler öğrencilerin yeteneklerine övgüler yağdırdı. Gökbilim Teknoloji Bilim Merkezi'nden Dr. Muzaffer Çamurdan ve Deniz Birol Gökçe'nin çeşitli kimyasallar kullanarak yaptıkları deneyler bol bol alkışlandı. Hüseyin Sarı Ortaokulu'ndan Gökhan Emre Şahin ve Erdem Okan‘ın mekanik parçalarla hazırladığı yılan robotu büyük ilgi topladı. Robotun karşısına geçip el sallandığında eli ısırması hem korkuttu hem şaşırttı.
Sergilenen projeler arasında harmandalı oynayan robot ve statik elektrik üretimiyle saçları havaya kaldıran robot da yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!