Kınık'ta lise öğrencilerine iki haftada bir deneme sınavı

Güncelleme Tarihi:

Kınıkta lise öğrencilerine iki haftada bir deneme sınavı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 10:11

Kınık'ta lise öğrencilerine iki haftada bir deneme sınavı

Haberin Devamı

İZMİR'in Kınık ilçesinde, üniversiteye yerleştirme oranında artış sağlanabilmesi için ilçedeki 4 lisedeki 12'inci sınıfta öğrenim gören toplam 252 öğrenciye 2 haftada bir deneme sınavı yapılacağı bildirildi.

Kınık Belediyesi ve Kınık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamındaki ilk deneme sınavı Kınık Şehit Hakan Sağınç Anadolu Lisesi'nde yapıldı. AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ve Kınık İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır, yapılan ilk deneme sınavına katılarak öğrencilere soru kitapçıklarını dağıttı.

Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kınık'ta öğretim gören lise son sınıf  öğrencileri ile buluşmalarında kendilerine talep gelmesi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğine gidip deneme sınavlarını temin ettiklerini belirterek, "Önümüzdeki günlerde okullarımıza test kitaplarını da dağıtacağız. İlçemizde eğitim kalitesinin artması için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi. Başkan Doğruer, hedeflerinin üniversiteye yerleştirme oranında artış sağlamak olduğunu da kaydetti.

Kınık İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır ise "15 günde bir yapılacak deneme sınavları ile gerek öğrencilerimizin gerekse ilçemizin başarı durumunu daha net göreceğiz. Deneme sınavlarının sonuçlarını okul müdürlerimiz inceleyerek öğrencilerin hangi derste ve bu dersin hangi konularında eksikliği varsa bu konular üzerinde takviye ders vererek öğrencilerin başarısının artmasını sağlayacaklar" dedi.

Cevdet ŞEN / KINIK (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!