Kimyager Dilge Şen'in ölümüne neden olmaktan yargılanan taksici tahliye edildi

Güncelleme Tarihi:

Kimyager Dilge Şenin ölümüne neden olmaktan yargılanan taksici tahliye edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 13:25

Kimyager Dilge Şen'in ölümüne neden olmaktan yargılanan taksici tahliye edildi

Haberin Devamı

 

Yüksel KOÇ/İSTANBUL,(DHA) Kartal sahilde yolun karşısına geçen kimyager Dilge Şen'in ölümüne, Cevahir Gençoğlu'nun da yaralanmasına neden olan taksi şoförü Mesut Yılmaz'ın, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tahliyesine karar verildi.

Esas hakkındaki mütalaasını veren duruşma savcısı, sanık Yılmaz'ın, "Taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına" neden olmak suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını istedi.

5. DURUŞMADA TAHLİYE EDİLDİ

Kartal'da 16 Aralık tarihinde yolun karşısına geçen kimyager Dilge Şen'in (29) ölümüne, Cevahir Gençoğlu'nun (52) de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle "Taksirle bir kişinin ölümü ve bir kişinin de yaralanmasına neden olmak" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan taksi şoförü Mesut Yılmaz'ın (60) tahliyesine karar verildi.

İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın beşinci duruşmasına, tutuklu yargılanan Mesut Yılmaz ve Avukatı Mesut Yılmaz İstif katıldı. Yılmaz'ın çarparak yaralanmasına neden olduğu mağdur Cevahir Gençoğlu ile kazada hayatını kaybeden maktül Dilge Şen'in annesi Güler Şen, babası Durak Şen ve avukatları hazır bulundu.

Müştekilerin avukatları, maktül Dilge Şen ve mağdur Cevahir Gençoğlu'nu asli kusurlu, sanık Mesut Yılmaz'ı da tali kusurlu gösteren bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirterek, yeni bilirkişi raporu alınmasını istediler.

Sanık Mesut Yılmaz'ın Avukatı da, raporun trafik kazaları araştırma uzmanı tarafından hazırlandığını, tüm delillerin toplandığını belirterek, müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme, müşteki avukatlarının yeni bilirkişi raporu alınması yönündeki taleplerini, mahkeme tarafından olay yerinde keşif yapıldığını ve bilirkişi raporu alındığını gerekçe göstererek reddetti.

KAZADAN SONRA OLAY YERİNDEN KAÇAN  TAKSİCİYE SAVCI CEZA İSTEDİ

Duruşma Savcısı Eyüp Kara, taksi şoförlüğü yapan sanığın, Kartal'da karşıdan karşıya geçen Dilge Şen'e çarparak ölümüne, Cevahir Gençoğlu'na çarparak da yaralanmasına neden olduğunu hatırlatarak, sanığın olaydan sonra durmayarak olay yerinden kaçtığı belirtildi. Savcı Kara, bilirkişi raporlarına göre tali kusurlu olan sanığın, "Taksirle bir kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını talep etti.

'BENİM CANIM YANDI ONLARIN DA CANI YANSIN'

Söz alan maktül Dilge Şen'in babası Durak Şen, başından beri ölenin suçlu gösterildiğini belirterek, "Olayın tanık anlatımıyla bilirkişi raporu örtüşmemektedir. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum" dedi Söz alan Dilge Şen'in annesi Güler Şen ise, "Benim canım yandı, onların da canı yansın" dedi.

Kazada yaralanan Cevahir Gençoğlu da, "Kaldırıma adım atmak için ayağımı kaldırdım, ne korna ne fren olmadı. Kaldırımın dibindeydik, raporu kabul etmiyoruz. Sanığın tutuklu kalmasını istiyoruz" dedi.

Sanığın Avukatı Mesut Yılmaz İstif, müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi. Son sözü sorulan sanık Mesut Yılmaz, olaydan dolayı pişman olduğunu söyledi.Sanığın tahliyesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Mesut Yılmaz'ın (60) yönetimindeki aracın 16 Aralık tarihinde Kartal sahil yolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan Dilge Şen'e (29) çarparak ölümüne, Cevahir Gençoğlu'na (52) çarparak da yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

Şüpheli Yılmaz'ın, kazadan sonraki kavşaktan ters yöne döndüğü, aracını yavaşlatarak kaza yerine baktığı belirtilen iddianamede, "Ancak buna rağmen durmayarak aracı ile yoluna devam ettiği" belirtildi. İddianamede, kaza yerinden kaçan şüphelinin teslim olmadığı, kolluk kuvvetlerinin yaptığı çalışma sonucunda olaydan 6 gün sonra evinde yakalanarak tutuklandığı, sanığın, "Taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin de yaralanmasına neden olmak" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması isteniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!