Kim'in cenazesindeki dev asker

Güncelleme Tarihi:

Kimin cenazesindeki dev asker
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2011 14:32

Kuzey Kore’nin 17 Aralık günü hayatını kaybeden eski lideri Kim Jong Il’in cenaze törenine ait bir fotoğraf yine tartışma konusu oldu.

Haberin Devamı

Naaşı, babasının adını taşıyan Kim Il Sung Meydanı'na cenaze kortejiyle taşınan Kim Jong Il, yüz binlerce Kuzey Koreli tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Ancak Kuzey Kore devletine ait haber ajansı KCNA'nın servis ettiği görüntülerde kortejin geçişini izleyen askerler arasındaki bir kişi dikkat çekti.

Dev cüssesi sayesinde binlerce insanın arasından kolaylıkla seçilen bu kişinin, bir zamanlar NBA’e transfer olması beklenen basketbolcu Ri Michael Myung Hun olduğu öne sürüldü.

2.35 boyundaki Ri, 90'lı yıllarda Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de oynamaya çok yaklaşmış ancak ABD ile Kuzey Kore arasındaki diplomatik sorunlar nedeniyle bu transfer gerçekleşmemişti.

Fotoğrafın Kuzey Koreli yetkililer tarafından bilgisayar ortamında değiştirilmiş olabileceği de konuşuluyor. Zira dün aynı cenazede çekilmiş bir başka fotoğraf karesi üzerinde oynandığı ve söz konusu görüntüdeki bazı kişilerin silindiği ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

DEVLET AJANSI BU ADAMLARI NİYE SİLDİ

Kimin cenazesindeki dev asker

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!