Kimi seçerdiniz

Güncelleme Tarihi:

Kimi seçerdiniz
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2005 01:12

TBMM’nin bu yıl ilk kez vereceği ‘Onur Ödülü’ adayları arasında birçok renkli isim bulunuyor. Adayınızı TBMM Başkanlığı’na önermek için tıklayın.

Haberin Devamı

TBMM’nin bu yıl ilk kez vereceği ‘Onur Ödülü’ için aday gösterilenlerin listesinde oldukça renkli isimler bulunuyor. Listede Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’den modacı Zuhal Yorgancıoğlu’na kadar bir çok isim var. Onur Ödülü için herkes istediği bir ismi, hatta kendisini bile aday gösterebiliyor. TBMM Başkanlığı’na yapılan başvurularda aday gösterilenlerin sayısı 32’ye ulaştı. Kültür ve Sanat Kurulu’nun belirleyeceği özel bir jurinin değerlendireceği isimler, Türkiye’nin tanıtımı, halkın refahı, eğitimi ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetler yapanlardan seçilecek. Ödül için 23 Nisan’da tören düzenlenecek.

LİSTEDE KİMLER VAR

1- Ahmet Necdet SEZER (Cumhurbaşkanı) 2- Bülent ARINÇ (TBMM Başkanı) 3- Recep Tayyip ERDOĞAN (Başbakan) 4- Deniz BAYKAL (CHP Genel Başkanı) 5- Ali BABACAN (Devlet Bakanı) 6- Mustafa ZEYDAN (Hakkari milletvekili) 7- Hilmi ÖZKÖK (Genelkurmay Başkanı) 8- Rauf DENKTAŞ (KKTC Cumhurbaşkanı) 9- Sabit Osman AVCI (TBMM Eski Başkanı) 10- Mustafa Bahrettin DEMİRER (Kırıkkale Valisi) 11- Kutlay ÇELİK (Şanlıurfa Emniyet Müdürü) 12- Hulusi KILIÇ (Halep Başkonsolosu) 13- Rauf BOZKURT (TBMM Genel Sekreteri) 14- Şeref İBA (TBMM Kanun ve Kararlar Md. Yard.) 15- Sıtkı KOÇMAN 16- Bülent ECZACIBAŞI (İşadamı) 17- Kemál KURDAŞ (ODTÜ Kurucusu) 18- İbrahim İZMİRLİOĞLU 19- Mehmet Niyazi ÖZDEMİR 20- Zuhál YORGANCIOĞLU (Modacı) 21- Durmuş ARABACI 22- Nazlı ILICAK (Gazeteci) 23- Sezai KARAKOÇ 24- Prof. Fethi TOKER 25- Dr.H.İbrahim BODUR (İşadamı) 26- Muharrem Hilmi KAYHAN (TÜSİAD Eski Başkanı) 27- Hasan Celál GÜZEL (Eski Bakan) 28- Prof. Dr. Mustafa ERDOĞAN (Hacettepe Üni. öğr. üyesi) 29- Erdoğan AKDENİZ 30- Salih Sıtkı Tüzün BOZBEYOĞLU 31- Musa Kázım TAYMAZ (Köy Çocukları Eğitim Der. Başk.) 32- Özlem TELEK (Hukuk Fak. öğrencisi)

Siz aday gösterin Hürriyet iletsin

SİZ de Hürriyet aracılığıyla ‘Onur Ödülü’ için aday gösterebilirsiniz. Adayınızı ve onu seçme gerekçenizi kısaca yazıp Hürriyet Ankara Bürosu’nun 0-312-467 28 81 numaralı faksına geçebilirsiniz.

Süre uzatıldı

TBMM Başkanlığının, bu yıl ilk olarak vereceği milli Egemenlik Onur Ödülü için bu akşam dolacak olan başvuru süresi 25 Mart Cuma gününe  kadar  uzatıldı. Bugün itibarıyla aday gösterilenlerin sayısı 35’e ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!