Kilosu 10 liradan satılan çilek yüz güldürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kilosu 10 liradan satılan çilek yüz güldürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 17:34

Kilosu 10 liradan satılan çilek yüz güldürüyor

Haberin Devamı

TÜRKİYE'nin önemli çilek üretim merkezlerinden olan Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde tarlalarda hasat devam ederken, toplanan çilekler kilosu 10 liradan satılıyor.

Yurt genelinde ağır kış şartları hissedilirken, Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden olan Köprübaşı ilçesinde tarlalarda yetiştirilen organik çileklerin hasadı devam ediyor. Toplanan çilekler İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlere kilosu 10 liradan satılıyor.

Köprübaşı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alptekin Sağıroğlu, ilçede 3 bin 500 dekar alanda 150 üreticinin çilek yetiştirdiğini söyledi. Günlük olarak 1.5 ton çileğin toplanıp satıldığını kaydeden Sağıroğlu, "Yıllık 10 bin 500 ton çilek hasadı yapılıyor. İlçe ekonomisine büyük girdiler sağlanıyor. Çileğin tadı, aroması çok güzel. İlaç ve  gübre kullanılmıyor çileklerimiz organik. Allah kazancımızı bereketlendirsin. Tarla çileğinden sonra örtü altı çileklerimiz de yetişiyor. Önümüzdeki günlerde örtü altı çileğimizin de hasadına başlayacağız" dedi. Çilek sezonu olan nisan, mayıs aylarına göre verim daha düşük olsa da, üretici kilosu 10 liradan sattığını çilekten memnun olduğunu söyledi.

Nermin UÇTU/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!