Kilis'te 'Yeşil sahada barış için kardeşlik' turnuvası

Güncelleme Tarihi:

Kiliste Yeşil sahada barış için kardeşlik turnuvası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 21:46

Kilis'te 'Yeşil sahada barış için kardeşlik' turnuvası

Haberin Devamı

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA) - KİLİS'te, 'Yeşil sahada barış için kardeşlik' turnuvası kapsamında Türk ve Suriyelilerden oluşan takımlar futbol maçı yaptı.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) tarafından başlatılan 'Yeşil sahada barış için kardeşlik' turnuvası kapsamında Kilis'te de futbol turnuvası düzenlendi. Suriyeliler ve Türklerden oluşan takımlar 7 Aralık Stadı'nda karşı karşıya geldi.
Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırma Merkezi Spor Aktiviteleri Koordinatörü Serkan Demir, turnuvayla Suriyeli ve Türk gençleri kaynaştırıp, birbirlerine yaklaştırdığını belirterek, şöyle dedi:
"Turnuvanın çeyrek finali Aralık ayının 7'sinde Antalya'daki bir otelde yapılacak. Ardından yarı finale kalan 4 takımımızı Bursa'ya götüreceğiz. Orada oynanacak yarı final maçlarından sonra aralık ayının sonunda Ankara'da final organizasyonu yapacağız. Projeyle Suriyeli ve Türk vatandaşlarımızı kaynaştırmayı hedefledik. Gördük ki spor her alanda olduğu gibi insanları birbirine yaklaştırdı ve kaynaştırdı."
Türk ve Suriyeli futbolcular ise kendilerini böyle bir imkan sunan yetkililere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!