Kilis'te, hemşire adaylarına eğitim

Güncelleme Tarihi:

Kiliste, hemşire adaylarına eğitim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 16:27

Kilis'te, hemşire adaylarına eğitim

Haberin Devamı

 

Songül ALTIAYLIK/KİLİS, (DHA) - KİLİS'te, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında 'Geleceğin Ebeveynlerine Yaşamın Yankısı' eğitimi verdi.

Sağlık Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Fatma Karasu koordinatörlüğünde gerçekleşen eğitimde öğrenciler, görsel ve tiyatral şekilde hazırladıkları sunumu, etkinliğe katılan öğrencilerle paylaştılar.

Eğitimi veren öğrenciler, çocuğun iyiyi kötüyü, doğruyu yanlışı, toplumun minyatürü olan aileden aldığı bildirimlerle öğrendiğini, ailenin tepkilerinin bu noktada önem kazandığını ve çocuğun ebeveynlerinin tepkilerinden yola çıkarak yapması ve yapmaması gereken şeyleri kendi beyninde kodladığını ifade ettiler. Çocuğun bu kodlar doğrultusunda seçimler yaptığını söyleyen öğrenciler, geleceğin anne ve babalarının ileriki yaşamlarında sahip olacakları çocuklarına ışık tutarak yaşamın yankısını oluşturacaklarını belirttiler.

Yaşamda neyle karşılaşmak istiyorsak, yankısını oluşturabilmek için bunu önce kişinin yapması gerektiğine dikkat çeken öğrenciler, sağlıklı çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişeceğini, sağlıklı aileler kurarak sağlıklı toplumu oluşturacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!