Suriye'den Kilis'e 3 roket atıldı, TSK DEAŞ mevziini imha etti!

Güncelleme Tarihi:

Suriyeden Kilise 3 roket atıldı, TSK DEAŞ mevziini imha etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 16:00

Suriye'den ateşlenen 3 roket mermisi Kilis'e düştü. Katyuşa tipi olduğu değerlendirilen roketlerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, roket mevzilerini vurdu.

Haberin Devamı

Suriye'den atılan 3 roket mermisi Kilis-Suriye sınır hattına yakın yüksek alanlarla ile kent merkezindeki Ekrem Çetin Mahallesi'ndeki boş araziye isabet etti.
Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Vatandaşları bölgeden uzaklaştıran ekipler, roket mermilerinin düştüğü alanlara güvenlik şeridi çekti. Olay yeri ekipleri de inceleme yapmak üzere alana geldi.

Roket mermilerinin düştüğü alanlarda çukurlar oluştuğu görüldü.

Bu arada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) birlikleri de angajman kuralları kapsamında, Suriye'de belirlenen mevzilere atış yaparak, misliyle karşılık verdi.
Kilis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'den (DAEŞ Bölgesi) atıldığı tespit edilen 3 roketin, saat 15.35 sıralarında il merkezi ve sınır hattında muhtelif yerlere isabet ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, olay sonucunda can kaybı ve yaralanan bulunmadığı kaydedildi.

MEVZİLER YOK EDİLDİ

TSK’dan yapılan açıklamaya göre, saat 15.40 sıralarında DEAŞ terör örgütü kontrolündeki bir bölgeden önce 2 adet, sonra da 1 adet atılan roket Kilis’e yakın yere düştü.

Bölgede konuşlu olan ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölge çok kısa bir sürede tespit edilirken, Kasrah bölgesinden atıldığı tespit edilen (muhtemelen KATYUŞA tipi) roket mevzilerine meşru müdafaa hakkı kapsamında sınırda konuşlu ateş destek vasıtalarıyla (20 adet ÇNRA mermisi ve 19 adet Fırtına obüsü mermisi) ateş açıldı ve söz konusu mevziler DEAŞ teröristleriyle beraber imha edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!