Kilis'e 9 saatte 7 Katyuşa

Güncelleme Tarihi:

Kilise 9 saatte 7 Katyuşa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 01:37

Terör örgütü IŞİD denetimindeki Suriye’nin Bab bölgesinden atılan 60’ın üzerinde Katyuşa roketiyle 20 kişinin öldüğü, 72 kişinin yaralandığı Kilis’e dün 7 Katyuşa mermisi daha atıldı. 1 çocuk öldü, 8 kişi de yaralandı. Tedirgin olan halk eve kapandı, esnaf kepenk açmadı.

Haberin Devamı

SURİYE’nin terör örgütü IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden dün sabah saat 07.50’den akşam 17.15’e kadar 7 Katyuşa roketi atıldı. 1 çocuk yaşamını yitirirken, 8 kişi de yaralandı.

Sabah atılan 2 Katyuşa roketinden biri Asri Mezarlığa, diğeri Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki duvara, saat 08.40 sıralarında atılan roket ise Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi’nde inşaat halindeki 5 katlı bir binanın çatısına isabet etti. Saat 17.00 sıralarında ise Suriye tarafından 2 Katyuşa roketi daha atıldı.

Roketler Demirciler Mahallesi’nde infilak etti. Bundan 15 dakika sonra 2 mermi daha atıldı. Saldırılarda 6 yaşındaki Nisa Döne Sezer yaşamını yitirirken 8 kişi de yaralandı. Saldırıdan sonra, bölgede konuşlu ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla belirlenen roketlerin atıldığı Suriye’nin terör örgütü IŞİD kontrolündeki Suran ve Kafer Khan bölgelerindeki mevziler, sınırdaki askeri unsurlarca ateş altına alınarak imha edildi. İlk belirlemelere göre IŞİD üyesi 5 terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ESNAF KEPENK KAPATTI

18 Ocak’tan bu yana terör örgütü IŞİD denetimindeki Suriye’nin Bab bölgesinden atılan 60’ın üzerinde Katyuşa roketiyle 21 kişinin öldüğü Kilis’te halk isyan etti. Tedirgin olan halk eve kapanırken, esnaf da tepki için kepenk açmadı. Bugüne kadar roketli saldırılarda 90 bina ile 32 aracın hasar gördüğü kentte esnafın kepenk açmamasıyla sokaklar boşaldı. Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ömer Sevengül, “Can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. Sesimizin duyulmasını istiyoruz” dedi.

20 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

TSK, dün akşam Suriye’nin Kara Mezra ve Dudiyan bölgelerindeki IŞİD mevzilerini bombaladı, 20 terörist öldürüldü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!