Kilis Valiliği: Suriyeliler bayram için 13-23 Haziran tarihlerinde ülkelerine gidebilecek

Güncelleme Tarihi:

Kilis Valiliği: Suriyeliler bayram için 13-23 Haziran tarihlerinde ülkelerine gidebilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2017 17:33

Kilis Valiliği: Suriyeliler bayram için 13-23 Haziran tarihlerinde ülkelerine gidebilecek

Haberin Devamı

KİLİS, (DHA) - KİLİS Valiliği, Suriyeli sığınmacıların Ramazan Bayramı nedeniyle Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine 13 ile 23 Haziran tarihleri arasında gidebileceklerini, dönüşlerin ise 14 Temmuz'da sona ereceğini duyurdu.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine bayram ziyaretine gidecek sığınmacıların pasaport, ön kayıt belgesi, geçici koruma kimlik kartı veya yabancı tanıtma kartıyla sağlanacağı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
"2017 yılı Ramazan Bayramı münasebetiyle Öncüpınar Kara Hudut Kapısı'nda bayramlaşma sürecinde uygulanacak çıkış-giriş işlemleri ile alınacak tedbirler aşağıdaki şekilde uygulanacaktır. Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı münasebetiyle Suriye vatandaşlarının Türkiye’den Suriye’ye (Azez, Mare, Soran, Aktarin ve Çobanbey bölgeleri) geçişleri ve buradan Türkiye’ye dönüşleri pasaport, ön kayıt belgesi ve geçici koruma kimlik kartı ile sağlanacaktır. Suriye vatandaşı olmayanların bayramlaşma amaçlı Suriye’ye geçişlerine izin verilmeyecektir. Türk vatandaşı olmakla beraber çifte vatandaş olup Suriye vatandaşlığı da bulunan vatandaşlarımızın da belirtilen tarihlerde Suriye’ye geçişlerine izin verilecektir. Türkiye’den Suriye’ye (Azez, Mare, Soran, Aktarin ve Çobanbey bölgeleri) geçişler, 13 Haziran Salı günü 08.00'de başlayıp 23 Haziran Cuma günü 17.00'de sona erecektir. Bu tarihleri arasında bayramlaşma amaçlı giriş ve çıkışlara izin verilmeyecektir. Bayramlaşma amaçlı Suriye’ye çıkış yapanların Türkiye’ye dönüş işlemleri 28 Haziran Çarşamba günü saat 08.00’de başlayıp 14 Temmuz Cuma günü 17.00’da sona erecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!