Kılıçdaroğlu'na mermi atıldı, gözaltılar var

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğluna mermi atıldı, gözaltılar var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 12:44

İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü bugün Fatih Camii'nde son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı. Tören öncesi kalabalık, cenaze namazını beklerken camide çelenk gerginliği yaşandı. Cenazeye katılan bazı kişiler CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelengine tepki göstererek üzerindeki ismi sökmeye çalıştı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, uyarıda bulundu, sakin olmalarını istedi, "Bizim töremizde cenazede kavga olmaz, çelenk parçalama olmaz" dedi. Kılıçdaroğlu, cenaze namazı için alana geldiğinde de bir grup tarafından protesto edildi, bunun üzerine yeniden anons yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun camiden çıkışı sırasında da arbede yaşandı. Kılıçdaroğlu aracına giderken bir kişi tarafından mermi atıldı. CHP'li Tekin, "Bu provokasyonun hesabı sorulmazsa, bu hükümet bunun bedelini ağır öder” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’na mermi attığı belirtilen kişi gözaltına alındı. Dışarı çıkarılan kişi, polis merkezine götürüldü. Akşam saatlerinde gelen haberde ise gözaltı sayının 4'e yükseldiği belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul Vezneciler’deki terör saldırısında şehit olan polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü bugün Fatih Camii’nde son yolculuklarına uğurlandı. Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bazı bakanlar ve AK Partili ve CHP’li milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde ve sonrasında gergin anlar yaşandı.

CENAZEDE GERGİN ANLAR YAŞANDI

Haberin Devamı

ÇELENK GERGİNLİĞİ

İlk gerginlik, Başbakan Yıldırım ve beraberindeki bakanlar camiye girdikten sonra, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li milletvekilleri gelmeden önce cami avlusunda yaşandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun adının yazılı olduğu çelenk, bazı kişiler tarafından parçalanarak dışarıya atıldı. Avlunun girişine atılan çelenk, burada bir kişi tarafından tekmelendi.

PARTİLİLERLE BİRLİKTE GELDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, öğlen ezanının okunmasının ardından kısa bir süre camiye geldi. Kılıçdaroğlu’na TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, CHP İl Başkanı Cemal Canpolat ve bazı partililer eşlik etti.

Haberin Devamı

CAMİYE GİRİŞTE DE PROTESTO EDİLDİ

Kemal Kılıçdaroğlu’nın camiye girişi sırasında da cemaatteki bazı kişiler tarafından protesto edildi. Slogan atan grup cami imamının da mikrofondan yaptığı konuşmasıyla sakinleştirilmeye çalışıldı. Daha sonra cenaze namazı İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran kıldırıldı.

MERMİ ATILDI, 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Namazın ardından cenazeler avludan tören kıtasının eşliğinde çıkarıldı. Cenaze çıkarılmadan önce içeride CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne mermi fırlattığı iddia edilen bir kişi, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla cami dışına çıkarıldı. Sivil bir polis tarafından üniformalı polislere teslim edildi. Camiden polisler eşliğinde uzaklaştırılan Kılıçdaroğlu’na mermi attığı öne sürülen kişiye arkadan koşarak gelen bir başka kişi yumruk attı. Akşam saatlerinde gözaltı sayısının 4'e yükseldiği belirtildi. Gözaltına alınan şahıslar Fatih’teki Şehit Tevfik Fikret Karakolu'nda yapılan ilk sorgulamanın ardından Gayrettepe’deki asayiş şube müdürlüğüne götürüldü.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ KORUMA

Aynı grup, camiden çıkışı sırasında da Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstermeyi sürdürdü. Kılıçdaroğlu, cenazelerin tören kıtası eşliğinde geçişini izlemek için Binali Yıldırım, Abdullah Gül ve bakanların bulunduğu yere gelerek burada bekledi.

Cenazelerin geçişinin ardından protestoların devam etmesi üzerine, CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Enis Berberoğlu, İl Başkanı Cemal Canpolat ile koruma ekibinin cemberine aldığı Kılıçdaroğlu, uzaklaştırılmaya çalışıldı. CHP’liler de tepki gösteren kişilere karşılık verince uzun süren bir arbede yaşandı. Kılıçdaroğlu, tepkiler arasında aracına binerek camiden ayrıldı.

Kılıçdaroğluna mermi atıldı, gözaltılar var

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu'na mermi atan kişi gözaltına alındı. (Fotoğraf: Eyüp Serbest)

 GÜRSEL TEKİN: EMNİYET BİZE 'CENAZEYE KATILMAYIN' DEDİ

Kılıçdaroğlu ile birlikte şehitlerin cenaze törenine katılan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Sözcü'ye yaptığı açıklamada Emniyet'in kendilerine “provokasyon olacak. Cenazelere katılmayın” mesajının verildiğini söyledi. “Ancak Sayın Genel Başkan gideceğim dedi ve gitti” diyen Tekin, mermi olayını şöyle anlattı: “Cenaze namazında saf tutulduğunda, AKP yöneticilerinin, bakanların hemen arka sırasında olan bir şahıs, tek bir kişi, ki kendisi şehit ailesi filan değil, “ne yüzle geldiniz” diye bize iki üç kez bağırdı. Biz Emniyete, “susturun bu şahsı” dedik. Emniyet Müdürü yanımıza kadar geldi. “Gereğini yapacağım” dedi. Ancak yine de şahsa müdahale edilmedi. Büyük ihtimalle bakanların tanıdıklarından biri olduğu için müdahale edilmedi. Cenaze bittikten sonra ise bu şahıs, yanımıza kadar gelerek, elindeki mermiyi Genel Başkanımızın önüne attı. Mermi şu anda polislerde. Emniyet Müdürü de bize, “şahsı gözaltına aldım” dedi. O şahsın fotoğrafları bizde mevcut. Durumu araştıracağız.”

“HESABI SORULMAZSA, HÜKÜMET BEDELİNİ AĞIR ÖDER”

Tekin, o merminin Kılıçdaroğlu’na değil, “Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a, Bakanlar ve en önemlisi de şehitlere polislere atıldığını” vurgulayarak, “Bu provokasyon üçüncü kezdir yaşanıyor. En kutsal mekanlarda, cenaze sırasında yaşanıyor. Hani bunlar camilere, kutsal mekanlara, şehitlere, cenazelere saygılıydılar? Bu provokasyonun hesabı sorulmazsa, bu hükümet bunun bedelini ağır öder” diye konuştu. Tekin sözlerini şöyle tamamladı “Eğer ana muhalefet liderine karşı bu hükümet, bu emniyet gerekli önlemleri alamayacaksa, CHP örgütü arslanlar gibi önlemlerini alır. Bundan sonra cenazelere örgütümüzle gideriz.”

Kılıçdaroğluna mermi atıldı, gözaltılar var

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!