Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi YÖK denkliğini aldı

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi YÖK denkliğini aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 09:54

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi YÖK denkliğini aldı

Haberin Devamı

İSTANBUL (DHA) - “SAĞLIK eğitiminin merkezi olacağız” sloganıyla yola çıkan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU), YÖK denkliğini aldı. Bu yıl öğrencilerini kabul eden KSTU, kısa bir süre önce Yükseköğretim Kurulu tarafından yerinde denetlendi. Üniversitenin yatırımını ve projelerini inceleyen, gelecek yol haritası hakkında bilgi alan YÖK uzmanları, üniversite için olumlu raporunu açıkladı. KSTU, yeni eğitim ve öğretim döneminde YÖK onayıyla birlikte Türkiye’den de öğrenci alımı yapacak.

Yükseköğretim Bilgi Sistemi tabanına giriş yapan KSTU, 2017 ÖSYS kitapçığında da yer alacak. Denklik ile birlikte eğitim kurumunun web adresi de güncellendi, artık adaylar üniversiteye www.kstu.edu.tr adresinden ulaşabilecek. Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Müslüm Çiçek, “Sağlık eğitiminin merkezi olacağız” dedi.

“İLK YILIMIZDAN BÖLGEYE, HALKA, EKONOMİYE KATKILAR SAĞLAMAYA BAŞLADIK”

“Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi olarak bu bölgeye ayrı bir önem veriyoruz. Daha ilk yılımızda bölgeye, halka, ekonomiye büyük katkılar sağlamaya başladık. Bu fayda, gün geçtikçe daha da artarak devam edecek” diyen Prof. Dr. Çiçek, şöyle devam etti:

"Bir sağlıkçı olarak, alanında uzman olan bir üniversitede görev alıyorum. Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi gerçek anlamda sağlık eğitiminin merkezi olacak. Eğitimin merkezi olarak gösterilen İstanbul’da bile bu örnekte belki birkaç yer vardır. Altyapımızla, laboratuarlarımızla çok farklıyız, çok özeliz, o yüzden de çok iddialıyız.

“GERÇEK ANLAMDA SAĞLIKÇILAR YETİŞTİRECEĞİZ”

KSTU Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Dr. Serdal Gündüz ise, üniversitede eğitim gören öğrenci sayısının değil, bu üniversiteden yetişen gerçek anlamda sağlıkçıların oranıyla ilgilendiklerini belirterek “Önceliğimiz nicelik değil, nitelik. Sadece diploma veren bir üniversite olmayacağız. Topluma faydalı nesiller yetiştirecek bir eğitim kurumu olarak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!