Kıbrıs Barış Harekâtı’na ‘işgal’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs Barış Harekâtı’na ‘işgal’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2011 00:00

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Kıbrıs Barış Harekâtı’nı “işgal” olarak nitelendirdi. Kürkçü, “Şimdi oradan askerimizi nasıl çıkaracağımızı bilemiyoruz. Kıbrıs halkı istemiyor bunları, bırakın bunları” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kürkçü’nün sözlerine sert tepki gösterdi. “Türk askerinin işgalci ilan edilmesi vahim bir gelişmedir” diyen Bağış, şöyle konuştu: “AB Parlamentosu’nda Türkiye’nin 1974 Barış Harekâtını kimsenin burnu bile kanamadan yaptığı konusunda ikna edici çalışmalar yapıyoruz. Ama kendi Meclisimizde, aziz Meclis’te Türk askerine işgalci diyenlere cevap vermeyi abesle iştigal görüyorum. Kürkçü’nün söyledikleri bizi üzdü.“

CHP’li Akif Hamzaçebi de “İşgal değildir. O dönemdeki Cumhuriyet Hükümeti, KKTC’de yaşayan Türklerin haklarını korumak amacıyla, zulüm ve haksızlıkları, cinayetleri önlemek amacıyla gitmiştir oraya” diye konuştu. Hamzaçebi’nin sözlerini AK Partililer de alkışladı.

Dersim’i örnek gösterdi

Bağış’ın tepkisi üzerine söz isteyen Kürkçü, “Kınamayı kabul etmiyoruz, iade ediyorum” dedi ve şöyle devam etti: “Sözlerimden üzülmese iyi olur. Dersim’de olanlardan geçmişteki bakanlar kimbilir ne kadar gururlanıyordu? Gelecekte Kıbrıs Harekâtı’nın ne anlama geleceği dünya tarihi açısından görülecektir. Sizin tarih yorumunuz birkaç yıl sonra geçersiz olacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!