KETEM, kadınları kansere karşı bilinçlendiriyor

Güncelleme Tarihi:

KETEM, kadınları kansere karşı bilinçlendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 11:44

KETEM, kadınları kansere karşı bilinçlendiriyor

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- KANSER Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Kadınlar arasında en yaygın olan rahim ağzı, kalın bağırsak ve meme olmak üzere üç kanser türüne karşı uzman doktorlar tarafından bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. KETEM, bu kapsamda Mamak Belediyesi işbirliğinde düzenlenen bilinçlendirme çalışmaları yapıyor.

KETEM kanser semineri, Abidinpaşa Aile Merkezi'nde düzenlendi. Seminerde., kadınlar arasında en yaygın olarak görülen rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri, ve meme kanseri hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "KETEM işbirliğinde yaptığımız kanser seminerlerinde kadınlarımızı bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Erken teşhisin son derece büyük önem taşıdığı kanserde bilinçli olmak hayat kurtarıyor. İşte bu yüzden düzenli olarak bu seminerleri gerçekleştirerek kadınlarımızı bilinçlendiriyoruz" dedi.

Kanser seminerinde en yaygın 3 kanser türünde görülen ön belirtiler hakkında katılımcılar bilinçlendirildi. Ayrıca seminerde sigara ve beslenmenin kanserle olan ilişkisi de ele alındı. KETEM bünyesinde yapılan taramalar hakkında da katılımcılara geniş bilginin verildiği seminerleri KETEM'in uzman doktorları Dr. Filiz Temel, Dr. Neşe Canoler gerçekleştiriyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!