Keskin'de Süt ineği projesi

Güncelleme Tarihi:

Keskinde Süt ineği projesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 10:34

Keskin'de Süt ineği projesi

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KESKİN(Kırıkkale), (DHA)- DAR gelirli vatandaşlara yönelik sürekli kazanç kapısı sağlamasına yönelik projeler geliştiren Keskin Kaymakamlığı, 'Süt İneği Projesi'ni hayata geçirdi.
Kaymakam Muammer Köken'in talimatıyla Kırsal Alanda Sosyal Destek Programı (KASDEP) kapsamında borçlu vatandaşlardan toplanan para, Süt İneği Projesi ile değerlendirilecek. İlçe merkezi ve köylerde yaşayan 11 vatandaşa süt verimi yüksek ve gebe olan 2'şer inek verilecek. İlçe Sosyal Destek Vakfı ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ortak projesi inekler, TİGEM'den veya serbest piyasadan ihale yoluyla temin edilerek, Hayvan Hayat Sigortası ve bir yıllık yem gideri, proje kapsamında karşılanacak.
Kaymakam Köken yaptığı açıklamada, "İlçemizin temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Proje kapsamında vereceğimizi bu hayvanlarla geliri düşük vatandaşlarımız sürekli bir gelir elde etmiş olacak ve okuyan öğrencisinin eğitim giderini, evin temel gıda, giyim ve fatura gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Kolay ödeme imkanlarıyla vatandaşlarımız bütçelerini zorlamadan ödemelerini yapabilecek. Böylelikle devletin kaynakları en etkin ve yerinde kullanılmış olacak. Ayrıca bu projeyle hem istihdam, hem de köyden göçün önüne geçilmiş olacak" dedi
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!