Klimayı sağlıklı kullanmak için dikkat etmeniz gereken 5 nokta

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Samsung katkılarıyla...

İçinde bulunduğumuz yaz sıcaklarında rahat rahat serinlemek için, klima artık lüksten çıkıp önemli bir ihtiyaç halini aldı. Öyle ki sıcaklar artık yemek düzenimizden, uyku düzenimize kadar her şeyi etkilemeye başladı. Klima alırken ve kullanırken birkaç noktaya dikkat ederseniz, serinlemenin keyfini sağlıkla sürdürebilirsiniz.

Mekana uygunluğu

Öncelikle klimanızın kapasitesi mekanın ihtiyacına uygun olmalı. İhtiyaçtan daha büyük olursa, ortam çok çabuk soğur ve kompresör sık aralıklarla kapanıp açılır. Bu durum hem klimanızın enerji sarfiyatını artırır hem de ortamı gereğinden fazla soğutur. Bunun yanı sıra oldukça fazla ses yapar.

Filtre seçimi

Alacağınız klimanın filtre özelliklerini ve filtrenin nasıl temizleneceğini mutlaka araştırın. Sadece havada bulunan toz ve polen gibi çeşitli partikülleri tutanları değil, hem bunları tutan hem de bunları pasif hale getiren klimaları seçin. Havadaki zararlı maddeler ve alerjenlerin yanı sıra Grip A ve Corona virüsleri de dahil olmak üzere bakteri ve virüsleri ortadan kaldıran klimalar ilk tercihiniz olmalı. Filtre donanımları kadar temizliği de önemli. “Filtresi hızlı ve kolay temizlenebiliyor mu?” sorusu mutlaka sorulmalı.

Tasarımı

Seçeceğiniz klimanın tasarımı üçgen olursa evinizde serin havayı daha hızlı, daha uzağa ve daha geniş bir alana sirküle ederek performansını artırır. Üçgen tasarım, daha fazla havanın içeri çekilebilmesi için daha geniş bir hava girişine sahiptir. Böylece hava daha hızlı ve etkili şekilde soğutularak daha geniş alanlara etki eder.

Doğal serinlik

Evinizde doğal bir rüzgar esintisi hissetmeniz önemli noktalardan bir diğeri. Bunun için Rüzgarsız Serinlik Teknolojisi olan klimaları tercih etmelisiniz. Bu teknoloji ortamı soğutan, kuvvetli rüzgâr vermeyen böylece klimanın çarpması gibi sonuçları önleyen bir sistem. Bu sistemle rahatsız eden direkt rüzgâr hissini yaşamadan, konforlu serinlik seviyesini etkili bir şekilde koruyabilirsiniz.

 

Enerji tasarrufu

Enerji tüketimini düşürmek için, yüksek enerji verim oranına sahip ve A enerji sınıfı klimalar kullanmalısınız. Sık sık kapatıp açmaya gerek kalmadan istenilen sıcaklığı koruyan klimaları tercih etmelisiniz.

Rüzgârsız ve sağlıklı serinliğin keyfini sürmeye hazır mısınız?

Samsung Wind-Free Rüzgarsız Serinlik Teknolojisi’ne sahip klimalar, rahatsız etmeden, rüzgar oluşturmadan çalışır. 21.000 mikro deliğinden, ortama serin hava dağıtarak konforlu ve sağlıklı bir şekilde serinlemenizi sağlar. Detaylı bilgi için tıklayın!