• Hürriyet Twitter
R

İstanbul rock gecesine hazırlanıyor
İşte IDLES konseri yaklaşırken
bilmeniz gerekenler!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Son yılların en çok konuşulan ekiplerinden olan Britanya kökenli IDLES, bu Kasım İstanbul’da %100 Müzik katkılarıyla Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak. Grubun sıra dışı tarzını ve geniş kitlelere ulaşan müziğini daha yakından tanıyıp, konsere önceden hazırlanmak için; işte Bristol çıkışlı IDLES hakkında en çok merak edilenler!

Bristol’da bir grup üniversiteli…

Erken yaşlardan itibaren beraber büyüyen ve daha sonra üniversite okumak için Bristol’a yerleşen Joe Talbot ve Adam Devonshire’in müzik denemeleri ile ilk adımlarını atan IDLES, daha sonra aynı kentteki başka bir üniversiteli Mark Bowen ile ekibi genişletmeye karar verdi. İlk önce gece kulüplerinde çalmaya başlayan ve kısa sürede kendi kitlesine sahip olan grup, 2009 yılında artık profesyonel anlamda yola devam etmesi gerektiğine karar verdi. Önce Britanya’da, sonra da tüm dünyada karşılık bulacak yeni bir tarz Bristol’dan yola çıkmıştı!

Akıllardaki soru: Bu ne tür bir müzik?

Joe Talbot (vokal), Mark Bowen (gitar), Lee Kiernan (gitar), Adam Devonshire (bas) ve Jon Beavis (davul) beşlisinden oluşan IDLES, önce sahnede ve daha sonra da stüdyo kayıtlarında belirgin şekilde ayrışan özgün sound’uyla seyirci kitlesini yakalamayı başardı. Grup çoğu insan tarafından Punk rock, post punk, revival hardcore punk gibi kategorilere yerleştirilmeye çalışılsa da, ekibin kurucu lideri Joe Talbot defalarca bu tanımlamalara karşı çıkmıştı. Şarkılarındaki punk benzeri motorik ritimleri kabul eden fakat üretimlerinin asla bu kalıba girecek kadar benzeşmediğini söyleyen Talbot, bestelerini ayrıştıran birçok farklı müzikal motif olduğunu ısrarla vurgulamakta kararlı. Grubun tarzı nedir sorusu, alışılageldik kalıpları zorlayacak şekilde hala sorulmaya ve belki de yeni bir kulvar üzerinden yürümeye devam ediyor.

Hızlı yükseliş ve başarı getiren albümler

Sahne performanslarıyla başlayan bir müzikal kariyer ile hızla tanınmaya başlayan IDLES, 2011-2015 arası EP’ler ile ilk defa stüdyo kayıtlarına başlasa da, ilk albüm Brutalism, ancak 2017 başlarında raflardaki yerini aldı. Albümün yankıları onları Q Ödülleri ve Mercury Ödülleri gibi birçok platformda öne çıkardıktan sonra 2018-2020 ve 2021’de birbirini takip eden üç albüm daha piyasaya süren Britanyalı ekip, bir yandan turne konserleri ile doldurdukları zamanlarını diğer yandan da stüdyo çalışmaları ile geçirdi ve yeni albüm Tangk nihayet hazır hale geldi.

Yeni albüm ve turne dönemi

IDLES’ın kariyerinde yeni bir sayfa açacağı konuşulan ve prodüksiyonunda Nigel Godrich gibi bir ismin de yer aldığı çalışma Şubat 2024’te piyasaya çıkacak. İnsanları dans ettirecek ve aşkı ön plana taşıyacak şarkılara yer verdiklerini söyleyen grup, ilk videoları Dancer’ı da kısa süre önce yayına verdi. Yakında Avrupa turnesine başlayacak olan IDLES, yeni şarkılarını ilk defa seyirci karşısına çıkartacak ve uzun süredir beklenen beşinci albüm Tangk’i tanıtmak için yollara düşen grup, turne kapsamında İstanbul’a da uğrayacak.

Bristol merkezli İngiliz post-punk grubu IDLES, %100 Müzik katkılarıyla, Türkiye’deki ilk konserleri için 27 Kasım akşamı Turkcell Sahnesi’ne geliyor! Müzik dünyasının şüphesiz son dönemdeki en başarılı rock grupları arasında yer alan IDLES, çarpıcı ve saf sahne performanslarını ilk kez İstanbul’daki dinleyicileriyle Zorlu PSM’de buluşturacak!

Detaylı bilgi ve bilet satışı için buraya tıklayın!