Ekonomik Umre turizmi yapmak isteyenlerin mutlaka dikkat etmesi gereken 5 konu!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

katkılarıyla...

İnanç turizmi, özellikle kutsal topraklarda Umre ziyareti yapmak isteyenlerin sayısındaki artışa paralel olarak, turizmin son yıllarda giderek yaygınlaşan çok önemli bir kolu oldu… Ancak her seyahat programında olduğu gibi Umre programlarının da çok iyi organize edilmesi, sorunsuz bir Umre ziyareti gerçekleştirebilmek için her şeyin önceden çok iyi planlanması gerekiyor. Çünkü, en çok tercih edilen ‘Ekonomik Umre’ programları, başarısız organizasyonlar nedeniyle ziyaretçilerin olumsuz tecrübeler yaşamalarına neden olabiliyor. Buradan hareketle, ‘Ekonomik Umre’ programlarına katılmak isteyenlerin mutlaka dikkat etmesi gereken 5 önemli konuyu sizin için masaya yatırdık. İşte detaylar…

Umre programının ‘Neden ekonomik olduğunu’ mutlaka sorgulayın!

Umre programının ‘Neden ekonomik olduğu’ muhakkak sorgulanmalı. Çünkü sadece reklam yapmak veya yolcu kaydı almak adına uygun fiyatlar gösterip, irtibat esnasında o tur programında yer olmadığı bilgisi bir hayli yanıltıcıdır ve sık görülen bir durumdur.

Neden uygun sorusuna verilen cevaplar tatmin edici olmalıdır. Konaklama tesislerinin mesafesi ve standartları ekonomik umrede büyük etkendir. Bunun yanında, havayolu firmasının turizm sektöründeki geçmişi, varış şehirleri ve aktarma durumu, gün sayısı gibi değişkenler fiyatları etkileyen diğer konulardır.

Tur şirketiniz uygun fiyata uçuş imkanı sağlıyor mu?

Burada mutlaka öğrenilmesi gereken en önemli konu tur şirketinin kendisine ait bir uçak zincirinin olup olmadığıdır. Eğer tur şirketinin kendine ait bir uçak zinciri varsa bu işinizi kolaylaştıran ve bütçenizi rahatlatan bir avantaja dönüşür. Çünkü tur şirketinin kendi uçakları ile yapacağı bir Umre seyahatindeki fiyatlar, normal tarifeli seferlere göre çok daha uygun olacaktır.

Tur şirketinizin kendine ait catering firması var mı?

Umre ziyaretlerine katılanların en sık şikayet ettiği konuların başında genellikle yemek servisleri gelmektedir. Çoğu ziyaretçi yemeklerin hijyenik olmadığından ya da ucuza getirmek çeşit ve lezzet konusunda yetersiz kaldığından şikayet eder. Eğer tur şirketinizin kendine ait bir catering firması varsa, bu durum da Umre ziyareti için çok önemli bir avantajdır. Çünkü, tur şirketinin kendi catering firması, çok daha kaliteli yemekleri çok daha uygun fiyatlara üretmekte ve bu da daha ekonomik bir Umre ziyareti yapmanızı sağlamaktadır.

Tur şirketinizin anlaşmalı olduğu oteller hakkında bilgi alın!

Kutsal topraklara yapılan Umre ziyaretleri genellikle iki veya üç hafta sürmektedir. Bu yüzden Mekke ve Medine’de konaklayacağınız otellerin standartları, Umre merkezlerine olan yakınlığı büyük önem taşımaktadır. Bazı tur şirketleri yine ekonomik umre adı altında merkeze uzak, hizmet kalitesi düşük otellerle anlaşma yapmaktadır. Oysa ki, 22 gün konaklayacağınız otelin hem yüksek kalitede hizmet sunması hem de günün her saati Kabe’ye kolayca ulaşabileceğiniz bir mesafede olması gerekir. O nedenle Umre ziyaretiniz süresince kötü sürprizlerle karşılaşmamak için tur şirketinizin anlaşmalı olduğu otellerle ilgili mutlaka önceden bilgi alın.

Tur şirketinizin ödeme ayrıcalıklarını karşılaştırın!

Kusursuz bir ekonomik Umre turu deneyimi yaşamak için şu iki kriterin bir arada sunulması çok önemli; 1- Ulaşım, konaklama, yemek ve rehberlik hizmetlerinin yüksek kalite standartlarında olması 2- Bununla birlikte tur programlarının uygun fiyatlar ve ödeme avantajlarıyla sunuluyor olması. Ancak bu iki kriter bir arada olduğunda Umre seyahatinizin ekonomik olması gerçekten bir anlam kazanmış oluyor.

Bunun yanında, bireysel umre yapmak isteyenlerin arada herhangi bir aracı olmaksızın kayıt altına alınması, Umre fiyatları belirlenirken bireysel katılımcılara yapılan indirimin genele yayılarak her şey dahil tek fiyat belirlenmesi de ekonomik Umre turlarında, tur şirketini seçerken mutlaka aranması gereken çok önemli avantajlardır.

4 FARKLI BÜTÇE İÇİN 4 FARKLI EKONOMİK UMRE TURU

Kadir Plaza-Mevlid Kandili650$22 Kasım-6 Aralık
Kenzi Otel-Mevlid Kandili725$28 Kasım-12 Aralık
Kadir Plaza(İzmir)-Mevlid Kandili750$28 Kasım-19 Aralık
Mevlid Kandili850$28 Kasım-12 Aralık

İKBAL İLE HUZURUN BAŞKENTİNE...

Geniş bayi ağına sahip olan İkbal Turizm, değerli misafirlerine, 2005’ten beri hizmet vermektedir. Günümüz itibariyle İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bursa, Balıkesir, İzmir, Eskişehir, Ankara, Konya, Bartın, Karabük, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Sivas, Kayseri, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Batman ve Erzurum olmak üzere, toplam 22 ilden hizmete devam etmektedir.

Başta hac ve umre organizasyonları olmak üzere, ilgili alanlarda misafirlerine yardımcı olmak ve tüm misafirlerini memnun etmek için çalışan İkbal Turizm, her geçen gün emin adımlarla büyümeye ve bayi ağını genişletmeye devam etmektedir. Sahip olduğu profesyonel hizmet, uzman kadro ve kaliteli servisin yanında, uygun fiyat avantajları ile kısa sürede hac ve umre turizminde sektörün en önemli isimlerinden olmayı başarmıştır.

Değerli misafirlerine her zaman zengin seyahat avantajları sunan İkbal Turizm, tamamen konforunuzu düşünerek düzenlediği direkt uçuş avantajları ile, seyahatlerinizi rahatlığa çeviriyor. Kısacası; sizi huzurla, huzurun başkentine götürüyor.

İkbal Turizm'in avantajlı tüm Umre programlarını detaylı olarak incelemek için burayı tıklayın!