Doğası, lüks anlayışı ve tarihiyle Avrupa'nın gözbebeği: Provence

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Jardin Eden Çeşme katkılarıyla

 Sadece Avrupa'nın değil, dünyanın imrendiği bambaşka bir yaşam tarzı var burada. Renkleri, evleri, sokakları, insanları, hayatın günlük akışı; her şeyiyle sanki bu dünyadan olmayan bir bölge gibi burası...Akdeniz’in kıyısında ve Fransa’nın güneydoğusunda yer alan Provence kendi tarzını oluşturmuş bir bölge. Doğası ve tarihi ile adeta estetik bir açık hava müzesi olan Provence, elegant yapısı ile Avrupa’nın gözdesi konumunda...

Özellikle Russell Crowe’un A Good Year adlı filminden sonra, filmin çekildiği mekanlara aşık olup ufak bir araştırma yapan herkesin keşfettiği ve tutkuyla bağlandığı Provence, son yıllarda sadece bir bölge olarak anılmakla kalmadı elit ve estetik bir yaşam tarzını da tanımlar oldu!

Peki, nedir bu Provence yaşam tarzı?

 

Huzur ve mutluluğun simgesi kadim zeytin ağaçları, berrak mavi bir gökyüzü, gökyüzünün sudaki yansıması deniz, göz alabildiğine uzanan mor lavanta tarlaları ve tatlı sıcak bir güneşin oluşturduğu tablodur.
Provence yaşam tarzı usta bir ressamın elinden çıkmış gibi kıymetlidir...

Provence mimarisinde beyaz baskın renk olsa da doğada bulunan hemen hemen tüm rekler eşsiz bir uyum içinde kendine yer edinmiştir. Doğal malzemelerin yoğunlukla kullanıldığı Provence mimarisi bu sayede hem doğayla muhteşem bir uyum sağlamış hem de nostaljik bir hava yaratmıştır.

 Kökleri oldukça eskiye dayanan kültürünün etkisiyle bağımsız ve kendine özgü bir tarza sahip olan Provence, taş, ahşap ve kil gibi doğal malzemelerin rengarenk kombini ile rüya gibi tarz yaratıyor.

Doğanın özü ve doğallık göz alabildiğine uzanan ve mis kokusu ile baş döndüren lavanta tarlalarının yanındayken çok daha iyi fark ediliyor. Güzelliğiyle büyüleyen zeytin ağaçlarında yetişen zeytinler yine Provence’de Fransa’nın en iyi zeytinyağlarına dönüşüyor, Provence’in özel bağlarında yetişen üzümlerden muhteşem lezzette şaraplar üretiliyor.

Provence yaşam tarzını artık Çeşme'de yaşayabilirsiniz!

Şimdi bu özel yaşam tarzı Ege’nin incisi Çeşme’de hayat buluyor! Çeşme Jardin Eden doğayla uyumlu, estetik ve huzur dolu villaları ile Güney Fransa’nın elegant yaşam tarzını Çeşme’nin güzellikleri ile buluşturuyor. Daha ayrıntılı bilgi için hemen burayı tıklayın!

Provence yaşam tarzını Çeşme'de yaşayın!