Bir çocuğun geleceğini belirleyen 4 kriter

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

katkılarıyla

Hayatta vereceğiniz en önemli kararlardan biri çocuğunuzu hangi okula göndereceğiniz… Bu kararı verirken hangi kıstasları ele alıyorsunuz? İyi bir akademik kadro? Sosyal faaliyetler? Duygusal becerilerini geliştirecek bir eğitim anlayışı? Fiziksel gelişimin an be an takip edildiği bir programın oluşturulması? Cevap hepsi! Çocuğunuzun ve sizin hayalinizi kurduğunuz geleceğe ulaşmak için bunların hepsinin aynı eğitim kurumunda toplanması gerekiyor… İşte buna da ADSF yöntemi deniyor.

Okulun akademik başarısı

Bir okulun başarısının çok büyük bir bölümü öğretmenlerinin başarısıyla doğru orantılıdır. Dolayısıyla okulunuzu seçerken, öğretmenlerin geçmişini, o öğretmenlerin yetiştirdiği çocukların gelişimini incelemelisiniz. Kariyer planlamasından sınav başarısına; bilişsel gelişimi de dikkate alarak çocuğunuzu hayata hazırlayacak öğretmenlere emanet edin.

Duygusal ve olumlu bir eğitim

Çağımızın derdi, olumsuzluk. Olumsuz düşünceler, negatif yönelimler… Bunun ilacı da elbette okulda. Çocuğunuz duygularını yönetmeye, yaşamaya; kim olduğunu keşfedip, isteklerinin ve becerilerinin peşinde koşmaya ne kadar erken başlarsa; o kadar mutlu ve başarılı bir birey olacaktır. Dolayısıyla seçeceğiniz okula karar verirken ‘olumlu eğitim’ prensibinden ödün vermeyen kurumlara yönelmelisiniz.

İstanbul gibi bir şehirde bir çocuğun geleceğini, okuldaki başarısını etkileyen en önemli kriterlerden biri de evi ve okulu arasındaki mesafenin azlığı... Günde 2 saatini trafikte harcayan bir çocuğun ne kendini geliştirmeye enerjisi ne de okula gitme hevesi kalıyor.

Sosyal faaliyetlerin zenginliği

Çocuğunuz kendini ne kadar iyi ifade edebiliyor? Kişisel gelişiminden memnun musunuz? Yeni alanlara, yeni sporlara, yeni sanat dallarına ilgi gösteriyor mu; bu yönde bir çabası var mı? İşte çocuğunuzun sosyalliği de tam olarak aldığı eğitimle doğru orantılı bir şekilde gelişiyor. Akademik başarısının yanında, kendini ifade edebilen, sosyal çevreyle dengeli bir iletişim kurabilen bir çocuk birey olması için bu yönde programını ve imkanlarını zenginleştirmiş kurumları dikkate almalısınız.

Fiziksel gelişime uygun, bire bir eğitim

Okul öncesinden lise dönemine kadar öğrencilerin bireysel gelişimleri takip edilerek fiziksel gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanmalı. Kendi yaş grubuna uygun becerileri sergileyebileceği aktiviteler içerisinde yer almasına önem verilmeli. Tüm öğrencilerin ilgi, yetenek ve başarıları doğrultusunda etkinlikler yapmaları sağlanmalı. Okulunuzu seçerken bunlara da özellikle dikkat etmelisiniz.

Uğur Okulları’na gelin ADSF yaklaşımıyla çocuğunuzun güvenle eğitim almasını sağlayın!

Şimdi Anadolu Yakası’nda Dragos ve Atakent Kampüsleri de açıldı…

Dragos kampüsündeki gelişmelerden haberdar olmak için burayı, Atakent kampüsü için ise burayı tıklayın.