15.yılında ‘Sanal Kitap Fuarı’nda sizi bekleyen 15 muhteşem ayrıcalık!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

katkılarıyla...

Kitapseverlerin her yıl büyük bir ilgiyle takip ettiği Türkiye’nin en büyük sanal kitap fuarı olan idefix Sanal Kitap Fuarı, 15.yılında da dopdolu bir içerikle karşımıza çıkıyor. 2400 yayınevi, 150 bin çeşit kitap, yüzde 70’e varan indirimler, imzalı kitaplar, yazar tavsiyeleri ile tam bir kitap şölenine dönüşecek olan idefix Sanal Kitap Fuar’ında sizi bekleyen ayrıcalıklar bunlarla da sınırlı değil… İşte detaylar…

Türkiye Ne Okuyor?

‘Türkiye Ne Okuyor?’ köşesi, bu yıl Sanal Kitap Fuarı’nda en çok vakit geçireceğiniz sayfaların başında olacak. Yaşadığınız şehirde en sevilen yazar kim? Hangi tür daha fazla ilgi görüyor? Toplam kitap endeksinde kaçıncı sırada? Harita üzerinde Türkiye’nin tüm şehirlerini tek tek gezerek hangi şehirde ne okunduğunu detaylı olarak incelemeniz mümkün…

'Türkiye Ne Okuyor?' sayfasına gitmek için burayı tıklayın!

Yazar Röportajları

Sanal Kitap Fuarı’nın röportajlar bölümünde, son iki yılın en çok ses getiren ve satış listelerinin tepesinden düşmeyen ‘Hayvanlardan Tanrılara – Sapiens’ kitabının yazarı Yuval Noah Harari, Çağdaş Amerikan edebiyatının özgün seslerinden Colson Whitehead ve hem yazılarında hem de kitaplarında ele aldığı toplumsal konular nedeniyle büyük bir ilgiyle takip edilen Ece Temelkuran gibi seçkin yazarlarla yapılan röportajlara ulaşabilirsiniz.

'Yazar Röportajları' sayfasına gitmek için burayı tıklayın!

Yazarlar Ne Öneriyor?

En sevdiğiniz yazarlar hangi kitapları öneriyor? İlber Ortaylı’dan Buket Uzuner’e, Emrah Safa Gürkan’dan İclal Aydın’a kadar pek çok yazarın sizin için önerdiği kitapları bu sayfa üzerinden detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

'Yazarlar Ne Öneriyor?' sayfasına gitmek için burayı tıklayın!

OkurYazar Hanım

Edebiyat dünyasının ‘Güzin Abla’sı ile tanışmaya hazır mısınız? OkurYazar Hanım, bu yıl Sanal Kitap Fuarı’nda ilk kez tanışacağınız en yaratıcı bölümlerden bir tanesi… Eğer araştırma yapmak için yeterli vaktiniz yoksa, OkurYazar Hanım’dan ilgi alanınıza göre yazar veya tür adı vererek kitap önerisi isteyebilirsiniz. Veya diyelim ki bir yazarı çok beğendiniz ve ona benzer başka yazarlar da keşfetmek istiyorsunuz. OkurYazar Hanım bu ve buna benzer edebiyata ilişkin her türlü sorunuza yanıt vermek için sizi bekliyor…

'OkurYazar Hanım' sayfasına gitmek için burayı tıklayın!

Bu Kitabı Okumalısın!

Eğer ne okumak istediğinizi kafanızda tam olarak netleştiremediyseniz, adı üzerinde ‘Bu Kitabı Okumalısın’ sayfasına göz atmanızda fayda var. idefix editörleri, yayımlandığı günden itibaren büyük ses getiren kitapları gözünüzden kaçmasın diye sizin için bir araya getiriyor.

'Bu Kitabı Okumalısın!' sayfasına gitmek için burayı tıklayın!

13 Kasım-30 Aralık tarihleri arasında devam edecek olan 15. idefix Sanal Kitap Fuarı'nda 2400 yayınevi ve 150 bin çeşit kitap, okurlarla buluşuyor.

Kuşbakışı

Türkiye’nin en seçkin edebiyat dergilerinden Sabit Fikir, sizi Ahmet Ümit, Alper Canıgüz, Ercan Kesal, Mine Söğüt gibi pek çok ünlü yazarın, kitaplarını kaleme aldığı çalışma masalarına kuşbakışı bir ziyarete davet ediyor. Ünlü yazarların çalışma ortamlarını yakından görmek, okudukları kitap ve dergileri öğrenmek için mutlaka ziyaret edin.

'Kuşbakışı' sayfasına gitmek için burayı tıklayın!

Okuma Listeleri

Pek çok kitapseverin en sıkı takip ettiği ve en çok zaman geçirdiği bölümdür kitap listeleri… Ancak Sanal Kitap Fuarı’nda yer alan kitap listeleri, bugüne kadar bildiklerinizden çok farklı… Edebiyatın En Tuhaf Yaratıkları, Harry Potter Hayranları İçin Okuma Önerileri, Heyecanla Okuyacağınız Bilim Kitapları, Edebiyatın En Tatlı Anneleri, Kadınların Gücü Adına, Yaza Eşlik Edecek Kitaplar; bu sayfada karşılaşacağınız onlarca kitap listesinden sadece birkaçı…

'Okuma Listeleri' sayfasına gitmek için burayı tıklayın!

Kararsız Okur

Kimi zaman gelir, on binlerce kitap arasından hangi kitaba başlayacağınız konusunda bir tıkanıklık yaşarsınız. İşte bu noktada SabitFikir editörleri devreye giriyor ve Sanal Kitap Fuarı’nda sizi bu tıkanmadan çekip kurtaracak özgün ve alternatif yollar seriyor önünüze… Bazen sizi Edebiyat dünyasının kapısını kıran büyük ilk romanlara götürüyor, bazen ünlü bir yazarı detaylı bir şekilde inceliyor bazen de yeni türlerle tanışmanıza vesile oluyor. Size ise sadece tercih etmek kalıyor.

'Kararsız Okur' sayfasına gitmek için burayı tıklayın!

Niçin Okumalıyız?

Oğuz Atay, Umberto Eco, George Orwell, Sait Faik, Franz Kafka… Bu değerli yazarlar gibi pek çok yazarın kitapları, kütüphanemizin başköşesinde yer alıyor. Peki, hiç düşündünüz mü, sizce bu yazarları niçin okumalıyız? SabitFikir editörleri, bu soruyu sizin adınıza yine ünlü yazarlara soruyor. Yazarlar ise, hangi yazarı niçin okumamız gerektiğini kendi bakış açılarından değerlendirip çok önemli tespitlerde bulunuyor. ‘Niçin Okumalıyız’, Sanal Kitap Fuarı’nda sizi ünlü yazarların dünyasına bir adım daha yaklaştıracak çok özel bir sayfa…

'Niçin Okumalıyız?' sayfasına gitmek için burayı tıklayın!

Şahane Bir Kitap

‘Dikkat: Burada sadece şahane kitaplar var!’ mottosuyla hazırlanan Şahane Bir Kitap sayfası, sizi kendi edebiyat yolculuğunuzda mutlaka uğramanız gereken yepyeni ve şahane duraklara götürüyor. Bu bölümdeki kitaplar, usta edebiyat eleştirmenleri tarafından tabir-i caizse ‘test edilmiş, onaylanmış ve önerilmiş’ kitaplar… Bu sayfayı ziyaret ettiğinizde kitapların üzerine tıklayarak detaylı incelemesine de ulaşmanız mümkün.

'Şahane Bir Kitap' sayfasına gitmek için burayı tıklayın!

Kitapseverler, 15. idefix Sanal Kitap Fuarı'nda yazarlardan imzalı kitaplar ve indirimli kitap setleri dahil pek çok fuar fırsatından faydalanabilecek.

2017 En'leri...

Koca bir yılı geride bırakıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da edebiyat dünyasının ‘en’leri tek tek ortaya çıkmaya başladı. En çok hangi kitaplar satıldı? Hangi kitaplar beğenildi? En çok hangi kitaplar yorum aldı? Okurla en çok hangi kitapları sevdiklerine hediye etti? Tüm bu soruların cevabını ‘2017’nin En’leri’ sayfasında bulabilirsiniz.

'2017 En'leri' sayfasına gitmek için burayı tıklayın!

Portreler

Kitapların hikayesi kadar yazarların hikayesi de kitapseverler arasında her zaman merak uyandırmıştır. Bir yazar, bugün milyonlarca kişinin evine giren bir başyapıtını hangi koşullarda yazmış? Bir kitabın kurgusu oluşurken bu kurguya yazarın kendi dünyasından hangi detaylar girmeyi başarmış? Yazarların kendi hayatları yazdıkları kitaplara ne kadar yansır? Portreler sayfasında vakit geçirdikçe en sevdiğiniz yazarlar ve eserleri hakkında her gün yeni bir şey öğreneceksiniz…

'Portreler' sayfasına gitmek için burayı tıklayın!

1001 kitap!

Ölmeden önce hangi kitapları okumamız gerektiğine ilişkin bir liste hazırlamak gerçekten kolay bir iş değil. Zaten bu listenin oluşmasına katkıda bulunanlar da 1001Kitap’ı, kendisini sınırlandırıcı bir liste olarak sunmaktan ziyade, çok çeşitli ulusal bağlamlarda okumalar yapmaya dair tartışmaları özendirip çoğaltmasını amaçladıklarını belirtiyor. Sanal Kitap Fuarı’nın bu bölümünde, idefix'in içerik ortağı Caretta Kitap, Ölmeden Önce Okumanız Gereken ve Türkçe baskısı olan 1001 kitabı sizler için böyle bir anlayıştan hareket ederek listeledi.

'1001 Kitap' sayfasına gitmek için burayı tıklayın!

Edebiyat Ödüllü Kitaplar

Her ne kadar kimi zaman bir çeşit tanıtım çalışmaları olarak görülse, belli bir çevrenin körler-sağırlar ilişkisi olarak eleştirilse bile ödüller önemli. Diğer bir deyişle, takip edemeyeceğimiz kadar çok kitabın yayımlandığı günümüzde, pusula olarak kullanabileceğimiz mekanizmalardan biri de edebiyat ödülleri. Nobel Edebiyat Ödülü, Man Booker Ödülü, Pulitzer Ödülü, Franz Kafka Edebiyat Ödülü gibi farklı tarzda pek çok edebiyat ödülünü almaya hak kazanmış kitaplara, Sanal Kitap Fuarı’nın ‘Edebiyat Ödüllü Kitaplar’ sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

'Edebiyat Ödüllü Kitaplar' sayfasına ulaşmak için burayı tıklayın!

Yazarların Seçimi

Sanal Kitap Fuarı, ünlü yazarlarla okurları farklı kategoriler altında buluşturmaya devam ediyor. Her geçen gün biraz daha büyüyen ‘Yazarların Seçimi’ bölümünde, ünlü yazarlar idefix ziyaretçileri için on adet kitap tavsiye ediyor. Bu sayfa aracılığıyla, yazarların fotoğraflarına tıklayarak biyografisine, eserlerine ve sizler için seçtiği kitaplara ulaşabilirsiniz.

'Yazarların Seçimi' sayfasına gitmek için burayı tıklayın!