Keşan'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Keşanın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 11:30

Keşan'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)- EDİRNE'de Keşan İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü düzenlenen sade bir törenle kutlandı.

Saat 10.00'da, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde başlayan törene, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, CHP Edirne milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Keşan Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Öztürk Mustafa Yılmaz ile daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından, Keşan Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Programda daha sonra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Edirne Milletvekilleri Rafet Sezen, Okan Gaytancıoğlu ile Erdin Bircan’ın kutlama mesajları okundu.

Tören, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile sürdü.Özcan, "Kurtuluş günümüzde emeği geçen başta Raşit Efendi olmak üzere, ebediyete intikal etmiş bütün değerli hemşehrilerimi rahmet ve minnetle anıyorum. Bir kez daha Kurtuluş Savaşı ile bize ilelebet sürecek olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kazandıran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarına minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar var olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar anlı açık başı dik olarak dünya medeniyetleri içerisinde devamlılığını sürdürecektir. Günümüz bayramımız kutlu olsun" dedi.  

Tören, ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında 1'inci seçilen Ahmet Yenice Ortaokulu öğrencisi Delfin Balcı'nın '19 Kasım' adlı eserini okuması, ardından Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ve Folklor ekibi gösterisinin ardından son buldu. Etkinliğin ardından halka pilav ve ayran ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!