Keşan’da, ‘Bocce Turnuvası’ yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Keşan’da, ‘Bocce Turnuvası’ yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 10:22

Keşan’da, ‘Bocce Turnuvası’ yapıldı

Haberin Devamı

KEŞAN(Edirne),(DHA)-MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nca 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Sporları kapsamında Edirne’nin Keşan İlçesi’nde ‘Küçük Kız-Erkek Bocce Turnuvası’ yapıldı.
Turnuva, Keşan Gazi Özel Uygulama Merkezi 1 ve 2. Kademe ile Eğitim İş Uygulama Merkezi bahçesinde 11 takımın katılımıyla gerçekleştirildi. Gün boyu süren turnuva sonucu küçük kızlarda Bademlik Ortaokulu 1’nci, Rasim Ergene Ortaokulu 2’nci, Ali Kale ve Kardeşleri Ortaokulu 3’ncü, Cumhuriyet Ortaokulu 4’ncü, küçük erkeklerde Bademlik Ortaokulu 1’nci, Rasim Ergene Ortaokulu 2’nci, Ahmet Yenice Ortaokulu 3’ncü, Ali Kale ve Kardeşleri Ortaokulu 4’ncü oldu. Dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan tarafından verildi.
BOCCE
Bocce punto, raffa ve volo atış sistemleriyle sınırlandırılmış düzgün bir sahada sentetik bocce topları ile oynanan spor dalıdır. Oyun, topları birbirine yaklaştırma (punto) ya da vurulacak büyük ve küçük topların önceden saptanması sonucu raffa ve volo atışı ile uzaklaştırma yöntemi ile oynanır. Böylece oyuncular bir veya birden fazla topla oynamaya devam ederek en yüksek puanı elde etmeye çalışırlar.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!