Kepez'e yeni kent parkı

Güncelleme Tarihi:

Kepeze yeni kent parkı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 12:34

Kepez'e yeni kent parkı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi tarafından yapım çalışmalarına başlanılan Tek Sarnıç Kent Parkı, yılsonunda hizmete açılacak.

Çakırlar Yolu olarak bilinen Avni Tolunay Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde işlevini yitiren Tek Sarnıç Mesire Alanı, yeniden düzenlenerek kent parkına dönüştürülüyor. Kepez Belediyesi'nin yürüttüğü düzenleme çalışmaları kapsamında ilk olarak dolgu ve yağmur suyu drenaj kanalı yapıldı. Dolgu çalışmasıyla park arazisi ve Hürriyet Caddesi arasındaki kot farkı kaldırıldı.

MASAL PARK

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün ilçenin batısındaki mahallelere sözü olan kent parkında Kepez'in ve Antalya'nın 2. masal parkı da bulunuyor. 3 bin metrekarelik alana kurulacak masal parkında, film kahramanı Şrek, Expo Antalya 2016'nın maskotları Ece ile Efe, Alvin ve Sincaplar, Ayı Kardeşler, Demir Adam, Karlar Kraliçesi, Batman, Pepe ve Şila gibi çizgi film kahramanlarının heykelleri yer alacak.

YILSONUNDA AÇILACAK

Tek Sarnıç Kent Parkı'nda, botanik parkla birlikte piknik alanları, 1135 metre yürüyüş yolu, 615 metre bisiklet yolu ve voleybol çizgilerinin de ekleneceği iki adet basketbol sahası yer alacak. Parka ismini veren sarnıcın tarihi değeri korunurken, parkta ayrıca restoran, açık hava spor aletleri ve çocuk oyun alanları da hizmet verecek. Yapımı devam eden park, yaklaşık 2 milyon 666 TL'ye mal olacak ve yılsonunda hizmete açılacak.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!