Kepez'de referanduma 'evet'

Güncelleme Tarihi:

Kepezde referanduma evet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 14:48

Kepez'de referanduma 'evet'

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin hazırladığı kentsel dönüşüm planı için 5 mahallede yapılan referandumda, yüzde 72 'evet' sonucu çıktı.

Kepez Belediyesi tarafından Masa Dağı eteklerindeki Barış, Çankaya, Esentepe, Kazım Karabekir ve Yavuz Selim mahallelerindeki yaklaşık 6 bin hak sahibini kapsayacak kentsel dönüşüm planı için referanduma gidildi. Yaklaşık 6 bin hak sahibi, muhtarlıklarında kurulan sandıklarda oyunu kullandı. İlçe Seçim Kurulu'nun bilgisi dahilinde düzenlenen referanduma katılanların listesi numarataj ile tapu kayıt örneklerinden tespit edildi. İmar planı kapsamındaki hak sahipleri, nüfus cüzdanı beyanı ve imza karşılığında oylarını kullandı.

Kepezlilerin demokratik bir ortamda barış içinde referanduma gittiğini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sandıkta kentsel dönüşüme ilişkin iradelerini ortaya koyduklarını söyledi. Başkan Tütüncü, referandum sonucunun hayırlı olmasını temenni ederek, ""Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de halkımızın iradesi doğrultusunda hareket ederek, birlikte başarmaya devam edeceğiz. Referandum, şehre dair bir kararda ben yaptım oldu' demek yerine, halkla birlikte karar verme adına da örnek oldu" dedi.

Başkan Tütüncü, referandum neticesini çok kapsamlı bir biçimde değerlendireceklerini, halkın isteği doğrultusunda planın şekilleneceğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!