Kepez'de 4 mahalleye doğalgaz

Güncelleme Tarihi:

Kepezde 4 mahalleye doğalgaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 12:52

Kepez'de 4 mahalleye doğalgaz

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi ve doğalgaz dağıtım şirketi Enerya Gaz Dağıtım A.Ş arasında yapılan görüşmeler sonunda ilçede imara uygun yapılaşması tamamlanan 4 mahalleye 2016 yılı içinde doğalgaz verilecek.

Antalya'da doğalgazın ilk kullanıldığı ilçe Kepez'de bu yıl 4 mahalleye daha doğalgaz verilecek. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Enerya Gaz Dağıtım A.Ş. yetkileri ile yaptığı görüşmeler neticesinde Emek, Karşıyaka, Gülveren ve Yeşilyurt mahallelerine doğalgaz hattı döşeneceğini söyledi. İlk çalışma Emek Mahallesi'nde başlatıldı, Karşıyaka Mahallesi'nde devam edecek.

İmara uygun yapılaşmanın tamamlandığı bölgede, elektrik iletim hatları da yer altına alınacak.

Doğalgaz ve elektrik altyapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra iki mahallenin kaldırım ve asfaltı da yenilenecek. İmara uygun yapılaşmanın tamamlandığı Gülveren ve Yeşilyurt mahallelerinde de doğalgaz hattı çalışmaları gelecek aylarda başlayacak. İlçede şu an 12 mahallede toplam 60 bin konutta doğalgaz kullanılıyor.

Havasıyla tertemiz bir Kepez hayal ettiklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü, "Son yıllarda hava kirliliğinin ciddi manada düştüğünü görüyoruz. Doğalgazın yaygınlaşması, hava kirliliğinin önüne geçilmesine ciddi bir katkı sağladı. Kepez'in havası günden güne daha da temiz hale geliyor" dedi. Başkan Tütüncü, imara uygun yapılaşmasını tamamlayan mahalleleri doğalgazla buluşturmaya devam edeceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!