Kepez’in Çocukları Bilinçli Yetişiyor

Güncelleme Tarihi:

Kepez’in Çocukları Bilinçli Yetişiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2015 10:52

KEPEZ'İN ÇOCUKLARI BİLİNÇLİ YETİŞİYOR

Kepez ilçesinde üç yıl önce hizmete açılan Kepez Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda Kepezli öğrenciler, trafik bilinciyle büyümeye devam ediyor.
Kepez Kaymakamlığı, Kepez Belediyesi, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şubesi ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliği ile Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan Kepez Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda ilçede bulunan okulların 2. ve 3. sınıf öğrencilerine trafik eğitimi veriliyor.
Trafik kuralları konusunda çocukları bilinçlendirmek amacıyla başlatılan eğitim projesinin 2015-2016 eğitim dönemi Kasım ayında başladı. Trafik parkında, yılda 6 ay devam eden eğitim programı her yıl ilçedeki tüm ilkokulların 2. ve 3. sınıflarında eğitim gören yaklaşık 25 bin öğrenciye ulaşıyor. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı iki polis memuru, çocuklarla tek tek ilgilenerek trafik kurallarıyla ilgili olarak miniklere teorik ve pratik eğitimler veriyor. Trafik Eğitim Parkı’na, Kepez Belediyesi’nin otobüsleriyle gelen öğrencilere, ilk olarak parkta bulunan tesiste trafik kurallarının anlatıldığı bir çizgi film izlettiriliyor. Teorik eğitimi alan çocuklar daha sonra ise trafik polisi kontrolünde, trafik lambaları, trafik işaret ve işaretçileri, yaya geçidi, üst geçit gibi trafik kurallarını uygulamalı olarak yerinde öğreniyor. Hafta içi her gün eğitim veren Kepez Çocuk Trafik Eğitim Parkı, 09.00-12.00 saatleri arası 120, 13.00-15.00 saatleri arası 120 olmak üzere ilçede bulunan okullardan günde 240 öğrenciyi ağırlayarak, trafik bilinci aşılıyor. Kepezli minikler polis memurları eşliğinde trafikte yaya ve sürücü olarak üstlendikleri sorumluluğun bilincine varıyor.
Her yıl binlerce insanın trafikte hayatını kaybettiğini ve kazaların eğitimle çözüleceği gerçeğinden yola çıktıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez’de faaliyete geçirdiğimiz örnek projelerinden biri olan Trafik Eğitim Parkı’nda yarının büyüklerine, trafik bilincini aşılıyoruz. Küçük yaşta kuralları ve yapılması gerekenleri öğrenen Kepezli öğrencilerimiz, parktaki eğitimler doğrultusunda doğruyu yanlışı ayırt ederek trafik bilinciyle büyüyor.” dedi.
Eğitim parkında trafik kurallarının bir oyun halinde anlatıldığına değinen Başkan Tütüncü, bilinçlenen öğrencilerin hem gelecekte daha dikkatli olacağını hem de bilinçlenerek ailelerini de bilinçlendirdiğinin altını çizerek trafik bilincine dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!