Kepez Belediyesi'nin Sayıştay raporu

Güncelleme Tarihi:

Kepez Belediyesinin Sayıştay raporu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 11:44

Kepez Belediyesi'nin Sayıştay raporu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkan Hakan Tütüncü, 2016 Sayıştay Raporu'nda, Kepez Belediyesi'nin idari işlemlerini doğru, güvenilir şekilde gerçekleştirdiği ve kamu zararı oluşturmadığının ifade edildiğini belirterek, “Bu yıl ki Sayıştay teftişimiz pekiyi ile neticelenmiş oldu" dedi.

Kepez Belediye Meclisi'nin aralık ayı olağan toplantısında 37 gündem maddesi görüşüldü. Yılın son meclis toplantısında Kepez Belediyesi'nin 2016 yılı Sayıştay Denetim Raporu da görüşüldü. Gündem maddesinin görüşülmesi sırasında mali işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Ramazan Alanay, denetim raporunu okudu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, parti grup sözcülerinin gündem maddesiyle ilgili düşüncelerini aldıktan sonra Sayıştay Denetim Raporu'nu değerlendirdi. Sayıştay raporu, bilgilendirme amaçlı meclise getirilen bir konu olduğunu kaydeden Başkan Tütüncü, "Sayıştay raporları her şeyden evvel yapılan idari işlemlerin doğru, güvenilir, herhangi bir şekilde kamu zararının oluşup oluşmadığını belirler. Sayıştay müfettişleri, işlemlerimizi doğru ve güvenilir şekilde gerçekleştirdiğimizi, iş ve işlemlerimizde herhangi bir kamu zararına da rastlanmadığını ifade etmişlerdir. İdareler Sayıştay raporlarını meclise getirmek zorunda değiller. Ama ben şeffaflık olması, meclis üyelerinin, kamuoyunun bilgilenmesi amacıyla her defasında Sayıştay raporunu meclise getiriyorum. Bu yıl ki Sayıştay teftişimiz pekiyi ile neticelenmiş oldu" diye konuştu.

111 HAK SAHİBİNE DAHA TAPU

Meclis toplantısında çeşitli mahallelerde yol, park gibi kamu alanı içinde kalan 111 kişinin daha tapu müracaatlarını karara bağladı. Meclis, oy birliği ile gecekonduların tasfiye edilerek kentsel dönüşümün sağlanması amacıyla 111 kişiye belediye ait parseller ile yol, park alanından oturabilir durumda gecekondusu bulunan ve bunu ilgili kanununun istediği belgelerle kanıtlayan hak sahiplerine gecekondusu korunabiliyorsa bulunduğu parselden, korunamıyorsa mülkiyeti belediyeye ait parselden tapu tahsisi yapılması için Encümene yetki verdi. Diğer gündem maddelerinin de görüşülüp karara bağlanmasıyla yılın son meclis toplantısı sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!