'Kentsel Güç Küresel Rekabet' konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Kentsel Güç Küresel Rekabet konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2017 11:11

'Kentsel Güç Küresel Rekabet' konuşuldu

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından düzenlenen 'Kentsel Güç Küresel Rekabet' panelinin 5'incisi gerçekleştirildi.
Yeni Dünya Düzeni ve Gaziantep’in konu olduğu panele; Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Kosgeb İl Müdürü Sadık Gözek, GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, Gagiad Üyeleri, ve davetliler katıldı.GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel yaptığı açılış konuşmada tarihi milattan önce 10 bine kadar giden; ticaretin, kültürün ve üretimin başkenti olan Gaziantep'in geleceğini konuşmak için bir araya geldiklerini belirtti.
Şehirlerin parlak geleceğinin sağlam temeller üzerine kurulmasının önemli olduğunu söyleyen Tezel, şunları söyledi:
"Biz, ortak aklın egemen olduğu bir şehir olarak daha iyiye ilerleme yolunda uygun adımla yürümeye, daha parlak bir gelecek için aynı yönde kürek çekmeye hazırız. Bu uğurda, sadece teknik, ekonomik, yapısal değil; aynı zamanda kültürel, eğitimsel ve sosyal alt yapımızı da geliştirmemiz artık bir zaruret. Gaziantep’in hedef pazarlar, teknolojik üretim, altyapı, katma değerli üretim, rekabet, insan kaynağı gibi konuların üzerine eğilmesi; yakında Almanya’da tekstil üretimini Hindistan’dan daha ucuza yapmayı mümkün kılacak. Gaziantep, bugün burada McKinsey’den de dinleyeceğimiz üzere, Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek’in katkıları ile Gaziantep Sanayi Odası önderliğinde Gaziantep’in sanayi geleceği konusunda dersine çalışmaya başladı ve kayda değer, çok önemli bir adım attı. Bir rapor olarak sunulacak bu çalışma, aynı zamanda Gazi şehrimiz için bir yol haritası olmaya aday. Amacımız bugün yapacağımız fikir alışverişleri ile Gaziantep’in yenidünya düzenindeki yeri konusunu biraz daha irdelemek ve akıllarımıza üzerinde düşünmeye değer parlak fikirler sokmak."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!