Kent Konseyi, sığınmacı aileleri unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Kent Konseyi, sığınmacı aileleri unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 14:32

Kent Konseyi, sığınmacı aileleri unutmadı

Haberin Devamı

KARAMAN,(DHA)- SURİYE'de yaşanan iç savaştan dolayı Karaman Merkezine yerleşen mülteci Suriye ve Iraklı ailelere Karaman Kent Konseyi tarafından başlarılan kampanya ile yardım yapıldı.
Karaman Kent Konseyi, tarafından başlatılan 'Mazluma Bir Yardım Eli de sen ol' kampanyasıyla, Karaman Merkez de ikamet ettiği tespit edilen Suriyeli ve Iraklı aileye yakacak, giyecek ve yiyecek yardımı yapıldı. Kurum yetkilileri ve gönüllü vatandaşlar aileleri evlerinde ziyaret ederek, yardımları teslim etti.
Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, ''Bilindiği üzere Suriye ve Irak’da yaşanan iç savaş ile birlikte ülkemize gelen milyonlarca mülteci arasında Karamanımıza da yerleşenler olmuştur. Değişik kurumların organize ettiği yardım kampanyalarının birçoğuna Kent Konseyi olarak her türlü katkıda bulunmaktayız. Başlattığımız 'Mazluma Bir Yardım Eli de Sen Ol' kampanyasıyla sığınmacı ailelerimize yakacak, giyecek ve yiyecek yardımı yaptık. Kente ve yeni yaşam alanlarına daha iyi uyum sağlayabilmeleri açısından Türkçe eğitim kursu verdik. Mazlum sığınmacı vatandaşlarımıza desteğimizi hiçbir zaman eksik etmeyeceğiz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!