"Kennedy'yi uzaylı merakı öldürdü"

Güncelleme Tarihi:

Kennedyyi uzaylı merakı öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2011 17:35

Suikast sonucu yaşamını yitiren eski ABD Başkanlarından John F. Kennedy'nin öldürülmesinde, uzaylılara olan ilgisinin rol oynamış olabileceği öne sürüldü.

Haberin Devamı

İngiliz Daily Mail gazetesinin Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın ( CIA) yeni açıkladığı belgelere dayandırdığı habere göre, Kennedy öldürülmeden 10 gün önce, 12 Kasım 1963'te CIA'dan UFO'lar ve dünya dışı canlılarla ilgili bilgi istedi.

Yazar William Lester'ın Kennedy'yle ilgili kaleme aldığı kitabı için yayımlanmasını istediği iki ayrı mektupta ABD eski Başkanı, CIA ve Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA), dünya dışı varlıklarla ve olaylarla ilgili bilgi istiyor.

Mektuplardan birinde Kennedy, NASA'dan dünya dışı varlıklar konusunda ABD'nin o dönemdeki baş düşmanı Sovyetler Birliği ile işbirliği yapılmasını bile istiyor.

Lester'a göre Kennedy, özellikle Sovyet semalarında sıkça görülen UFO'lar yüzünden kendilerinden şüphenilmemesi için böyle bir girişimde bulundu.

Haberin Devamı

Kenendy'nin uzaylılara olan merakı nedeniyle öldürüldüğü iddiası, uzun süredir komplo teorisyenlerininn iddiaları arasındaydı. Bu iddialar, son belgelerin yayımlanmasıyla yeniden gündeme gelmiş oldu.

İddialara göre, CIA ABD Başkanı'nın bu merakından endişeye kapıldı.

CIA'da çalıştığını iddia eden bir kişinin sızdırdığı ve CIA Direktörü tarafından yazılan bir bilgi notunda "Lancer (Kennedy'nin takma adı) asla öğrenmesine izin veremeyeceğimiz çalışmalarımızla ilgili bilgi almak istiyor" deniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!