Kemer'de BÖF uygulayıcı kursu

Güncelleme Tarihi:

Kemerde BÖF uygulayıcı kursu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2018 14:34

Kemer'de BÖF uygulayıcı kursu

Haberin Devamı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - ANTALYA'nın Kemer ilçesinde Göçmen Çocuklara Yönelik Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Uygulayıcı Kursu düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Göçmen Çocuklara Yönelik BÖF Uygulayıcı Kursu düzenlendi. 5- 9 Şubat tarihleri arasında Kemer'e bağlı Göynük Mahallesi'ndeki bir otelde düzenlenen kursa TEM Daire Başkan Yardımcısı Yavuz Sadıç, TEM Daire Başkanlığı Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Şube Müdürü Mülkiye Afat, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Bakanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından TEM Daire Başkan Yardımcısı Yavuz Sadıç, açılış konuşması yaptı.

Kursla ilgili bilgi veren TEM Daire Başkanlığı BÖF Şube Müdürü Mülkiye Afat, kurs sonrası eğitim alan personellerin bulundukları illerde göçmen çocukları topluma entegre etmek ve terör örgütlerinin hedefi haline gelmemeleri için saha çalışmaları yapacağını söyledi. Türkiye'deki gençlerin ve göçmen çocukların terör örgütlerinin tuzağına düşmemesi adına faaliyetler yaptıklarını anlatan Afat, "Çocuklara terörle ilgili bilgilendirme seminerleri yapıyoruz. Bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Ülkemizin milli birlik ve beraberlik ruhunu geliştirmek ve aşılamak adına gezi ve sportif faaliyetler yapıyoruz. Terör örgütlerinin bazı yoksunluklarını, sıkıntılarını ve ergenlik döneminde kişilik kazanmalarını engellememesi adına gençleri bilinçlendiriyoruz. Amacımız çocukların terör örgütlerinin hedefi haline gelmemesini sağlamak ve onların tuzaklarına düşmemesini engellemek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!