Kemalpaşa'ya TOKİ'den konut projesi

Güncelleme Tarihi:

Kemalpaşaya TOKİden konut projesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 14:50

Kemalpaşa'ya TOKİ'den konut projesi

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kemalpaşa'ya yapılacak olan 679 konutluk projenin alan çalışmaları başladı.

TOKİ tarafından İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Çambel-Akalan mevkiinde inşa edilecek 679 konutun ihalesi 28 Eylül'de yapılmıştı. İhale kapsamında 679 konut ayrıca 22 iş yeri, 16 derslikli ilkokul, 16 derslikli ortaokul, cami ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, TOKİ projesinin 679 konutluk ilk etabı için çalışmaların başladığını söyleyerek, "Çambel-Akalan mevkiinde başlanan alan çalışmalarının bitmesi ile birlikte inşaat çalışmaları da başlayacak. Bizim ve Kemalpaşalı hemşerilerimizin hayali olan bir projenin daha hayata geçmesi bizleri oldukça sevindirdi" dedi. Projenin mahalle konseptinde tasarlandığını ve her şeyi ile muntazam bir çalışma olacağını belirten Uğurlu, toplamda 2 bin 500 konutun etap etap yapılacağını vurguladı. Başkan Uğurlu şöyle dedi:

"Konutların yükseklikleri zemin artı 3 ve 4 olan konutların 300'ü 2+1 ve 379'u ise 3+1 planında inşa edilecek. Projede cephelerde yerel ve modern mimari sentezlendi. Yerleşim alanı projelendirilirken teraslama yapılarak binaların güneşten ve manzaradan yararlanması sağlandı. Mahalle konseptinde tasarlanan projeyle konutların yanı sıra iş yerleri, okulları, spor ve oyun alanları, parkları, peyzajıyla kaliteli bir yaşam alanı oluşturuldu. Bina cephelerinde modern ve geleneksel mimari sentezlendi. Cephelerde İzmir'in iklimsel özellikleri baz alınarak sıcak renkler seçildi. Geniş pencereler kullanılarak doğal ışık ve havalandırma sağlandı. Zemin kat seviyesinde geleneksel mimariye özgü taş kaplamalar kullanıldı."

TOKİ konutları ile ilgili olarak bir takım dedikodular çıktığını dile getiren Uğurlu, konutların Kemalpaşa'da belirli bir süre ikamet eden ve ikinci şahıslara devretmeyecek kişiler tarafından alınabileceğini söyledi. Uğurlu, başvuru şartları ile ilgili olarak ilerleyen tarihlerde kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacağını ifade etti.

KEMALPAŞA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!