Kemalpaşa'da Yörük Şöleni

Güncelleme Tarihi:

Kemalpaşada Yörük Şöleni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 15:12

Kemalpaşa'da Yörük Şöleni

Haberin Devamı

İZMİR'in Kemalpaşa ilçesinde Kemalpaşa Belediyesi ve Kemalpaşa Yörükler Derneği tarafından 17 Eylül Pazar günü 4'üncü Yörük Şöleni düzenlenecek.

Yörük kültürünü yaşatmak, gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak, Yörük derneklerine maddi ve manevi katkı sunmak için çalışmalar yapan Kemalpaşa Belediyesi 17 Eylül Pazar günü 4'üncü Yörük Şöleni'ne ev sahipliği yapacak. Kortej yürüyüşüyle başlayacak Yörük Şöleni'nde, saz ekibi ve zeybek oyunlarının yanı sıra davul zurna ekibinin de gösterisi olacak. Yöresel sanatçılardan İsmail Uzunoğlu, Ömer Çandır ve Zeynep İlhan sahne alacak.

AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, yörük kültürünün çok önemli olduğunu ve yaşatılması gerektiğini belirterek, "Belediyemiz ile Kemalpaşa Yörükler Derneği tarafından düzenlenen 4'üncü Yörük Şöleni her yıl olduğu gibi bu yılda coşkulu bir şekilde gerçekleştirilecek. Bizim amacımız kaybolmaya yüz tutmuş geleneğimizi yaşatmak. Yörük kültürü artık göçmekten ibaret değil, Yörük kültürü doğasına, atasına, bayrağına sahip çıkan bir kültür. Yörük, her şeyden önce seven, sevilen, hoş görüsü olan, vatanına, milletine, bayrağına, toprağına bağlı kişidir" diye konuştu. Uğurlu, Kemalpaşa'nın çok kültürlü bir yapısı olduğunu ve belediye olarak farklı kültürleri yaşatma adına yaptıkları etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

KEMALPAŞA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!