Kemalpaşa'da kiraz festivali sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Kemalpaşada kiraz festivali sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 13:14

Kemalpaşa'da kiraz festivali sona erdi

Haberin Devamı

İZMİR'in Kemalpaşa ilçesinde 17-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 46'ncı Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.

Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 46'ncı Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali, sanatçı İntizar ve grup Seksendört konserleri ile son buldu. Dere mesire alanında düzenlenen konserlere Kemalpaşa'nın yanı sıra İzmir ve çevre ilçelerden de vatandaşlar katıldı. Kemalpaşa Sesi'ni arıyor ile en iyi kiraz yetiştiricisi yarışmalarının ödül töreninde konuşan AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 46'ncı Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali'nin günübirlik yapılan festivallerin çok ötesinde bir festival olduğunu vurguladı.

Uğurlu "Bugün kirazın anayurdu olan Kemalpaşa'nın tanıtımına ve ekonomisine katkı sunan çiftçilerimize çok şey borçluyuz. Kiraz ile tanınan Kemalpaşa'da 46'ıncı kez festival düzenleniyorsa bunun en büyük mimarları çiftçilerimizdir. 2017 yılı içerisinde yaptığımız bu festival 4'üncü festivalimiz oluyor. Ramazan ayında da her akşam çeşitli etkinlikler düzenleyerek vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Ramazan'dan sonra boncuk festivali yapacağız. Ardından yaz konserlerimiz olacak" diye konuştu. Başkan Uğurlu yaptığı konuşmanın ardından İlçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya ile birlikte en iyi kiraz üreticisi ve Kemalpaşa Sesi'ni arıyor adlı yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara ödüllerini verdi.

Festival ilk önce sanatçı İntizar ardından grup Seksendört konserleri ile son bulurken Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere ve festivale katılan herkese teşekkür etti.

KEMALPAŞA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!