Kelkit’te Organik Tarım Projesi çalışması sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kelkit’te Organik Tarım Projesi çalışması sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 14:35

Kelkit’te Organik Tarım Projesi çalışması sürüyor

Haberin Devamı

KELKİT(Gümüşhane) (DHA) – Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi’nde organik tarım için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Kelkit Organik Tarım Derneği tarafından yürütülen ve AB Sivil Toplum Diyaloğu IV. Tarım ve Balıkçılık Programı kapsamında desteklenen, “Kelkit Vadisinde Organik Tarım Projesi” için teknik ziyaretlerde bulunmak amacıyla Hollanda’ya giden heyet incelemelere başladı.

Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Organik Tarım Dernek Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Vecihi Aksakal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen ve İlçe Müdürü Bahadır Nasuhbeyoğlu, Bayburt Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Aras Ünsal, Proje danışmanı Prof. Dr. Sümer Haşimoğlu ile Doğan Organik Ürünler A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Bora Eflanioğlu’nun yer aldığı heyet, ilk gün Hollanda’nın en büyük Organik Tarım Enstitülerinden Louis Bolk Enstitüsü’ne giderek yetkililerden bilgi aldı, ardından da bölgedeki Organik Süt İşletmesi’nde incelemelerde bulundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Organik Tarım Derneği Başkanı Prof.Dr.Vecihi Aksakal, amaçlarının Kelkit vadisinde organik tarım faaliyetlerinin yaygınlaşmasını sağlayarak bölgeyi organik vadiye dönüştürmek olduğunu dile getirdi. Bölgede tarımsal üretimde bir katma değer oluşturmak suretiyle çiftçi gelirlerinde artış sağlamayı düşündüklerini kaydeden, gezi sayesinde de Hollanda ve Almanya’ da faaliyet gösteren organik işletmeleri yakında tanıma imkânına sahip olduklarını dile getiren Aksakal, elde edilen bilgi ve deneyimi de Kelkit yöresine aktarmaya çalışacaklarını söyledi.

Hollanda’daki incelemelerini tamamlayan heyet Almanya’da işletme ziyaretlerine devam edecek.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!