Modern ve klasiğin iç içe geçtiği eklektik dekorasyon örnekleri

Güncelleme Tarihi:

Modern ve klasiğin iç içe geçtiği eklektik dekorasyon örnekleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 12:11

Dekorasyon tarzları denildiğinde aklınıza ilk olarak klasik, modern, minimalist ya da avangart dekorasyonlar geliyor değil mi? Peki ya bunların hepsinin bir arada bulunabildiği sofistike bir stile ne dersiniz? Eklektisizm sözcüğünün kelime anlamı “seçmecilik”, dekorasyonlarda ise farklı dönem, tarz, doku ve malzemeleri bir araya getiren bir tasarım anlayışını ifade ediyor. Modern tasarımcılar çoğunlukla artık her evde eklektik bir dokunuş olması gerektiği görüşündeler. Biz de buna katılıyoruz ve bu yazımızda yaşam alanlarını zamansız ve seçkin atmosferlerle kaplayan eklektik dekorasyon örneklerine konuk oluyoruz.

Haberin Devamı

Her ne kadar gösterişliyle sadeyi, klasikle çağdaşı, lüksle basiti bir araya getirmek bir hayli zor ve hatta imkansız ve şık olmayan bir seçenek gibi görünse de aslında tarzların birbirleriyle dans ettiği eklektik dekorasyon stili çağa en uygun, en şık ve en seçkin yaşam alanlarını üreten dekorasyon stillerinin başında geliyor.

Şaşırtıcı gelebilir ama aslında eklektik dekorasyonlar en yaygın tarzlardan da biri aynı zamanda. Çünkü her ne kadar hepimizin gönlünde belirli bir tarza daha çok yer olsa da mutlaka diğer tarzların bazı özelliklerini de seviyoruzdur. Örneğin klasik stilli bir salonda çağdaş bir tablo, modern bir mutfakta klasik yer döşemeleri ile çoğu zaman bilinçli bir şekilde olmasa da kendi eklektik stilimizi oluşturuyoruz. Eklektik tarz dekorasyon uygulamaları şık ve zamanın ötesinde bir görünüme sahip olsalar da aslında bir o kadar da zorlu dekorasyonlardır. Çünkü iki farklı tarzı bir araya getirirken keskin geçişler oluştuğunda absürt bir görünüm oluşabilir ve bunun önüne geçebilmek için özenli ve yumuşak geçişler yaratmak gerekir. 

Haberin Devamı

KLASİK OTURMA GRUPLARIYLA MODERN BİR SALON 

Modern ve klasiğin iç içe geçtiği eklektik dekorasyon örnekleri

Kaynak: Escapefromsofa

Söz konusu oturma odaları olduğunda klasik koltuk takımları hiçbir zaman değerini yitirmeyen dekorasyon unsurları olarak öne çıkıyorlar. Modern bir oturma odası yaratmak için de klasik kanepe ve koltuklardan vazgeçmek zorunda değiliz. Aksine, klasiğin o seçkin büyüsünü modernin yalın şıklığıyla birleştirdiğimizde ortaya eşsiz bir atmosfer çıktığı kesin.

ESKİNİN YENİYLE HARMANLANMASI

Modern ve klasiğin iç içe geçtiği eklektik dekorasyon örnekleri

Kaynak: Camila Tannous Arquitetura & Interiores

Modern bir mutfakta rustik dokunuşlar gibisi yok… Kırmızı ve çağdaş bir tasarıma sahip bir mutfağa ilave edilen ham tuğladan örülmüş rustik ocak ünitesi mutfağı sıradanlıktan uzaklaştırıp tarihi dokuyla yoğrulmuş bir estetik yaratıyor.

Haberin Devamı

YAŞAM ALANLARINI SIKICILIKTAN KURTARAN AYDINLATMA UNSURLARI

Modern ve klasiğin iç içe geçtiği eklektik dekorasyon örnekleri

Kaynak: Cocooninberlin

Bazen tek bir ayrıntı bile eşsiz bir doku oluşturmaya yeter. Yatak odaları genel olarak dinginliğin ve huzurun hakim olması gereken dinlendirici yaşam alanlarıdır. Ancak bu dinlendiriciliği sıkıcı olmaktan kurtarmak, yalın bir tasarıma klasik ve gösterişli bir avize eklemekle mümkün.

KÜÇÜK AYRINTILARLA BÜYÜK ETKİLER 

Modern ve klasiğin iç içe geçtiği eklektik dekorasyon örnekleri

Kaynak: Escala Arquitetura

Eklektik bir doku yaratabilmek ve yaşam alanlarınızı hareketlendirmek için özellikle oturma odalarında kullanabileceğiniz ideal aksesuarlar pek tabii ki kırlent ve yastıklardır. Modern ve sade bir salon dekorasyonuna oturma grubuna eklenecek oryantal desen ve renklere sahip yastıklarla stil sahibi bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Haberin Devamı

RENKLERİN DANSI

Modern ve klasiğin iç içe geçtiği eklektik dekorasyon örnekleri

Kaynak: Honeybee Interiors

Farklı renklerin iç içe geçtiği ve büyüleyici bir kontrast yaratılan dekorasyonlar da eklektik tarzların en dikkat çeken ve tasarım dünyasında öne çıkan modellerinden biri. Oryantal desenli pembe bir tekli koltuk, modern ve siyah köşe koltuk ve önündeki kapitone dikişli klasik tasarımlı sarı puf bir araya gelerek benzersiz bir etki yaratırken aksesuar ve aydınlatma unsurlarının renkli çeşitliliği de bu etkileyici ve canlı dokuya eşlik ediyor.

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!