Deprem bölgesinden 104 öğrenci Darüşşafaka’da ders başı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesinden 104 öğrenci Darüşşafaka’da ders başı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2023 12:52

Anne ve/veya baba kaybı yaşamış, maddi durumu yetersiz öğrencilere 8 yıl tam burslu, yatılı kolej eğitimi veren Darüşşafaka, Türkiye’nin her köşesinden 1.000’e yakın öğrenciyle 2023-2024 eğitim ve öğretim yılını 11 Eylül Pazartesi günü Darüşşafaka TİM Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törenle açtı.

Haberin Devamı

Bu yıl Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na başlayan 104’ü deprem bölgesinden olmak üzere toplam 225 öğrenci de Darüşşafaka’daki 8 yıllık ücretsiz ve yatılı eğitim yolculuğuna başladı.

Darüşşafaka Cemiyeti’nin Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, “Darüşşafaka olarak bu yıl depremden etkilenen çocuklarımıza iyi bir eğitim imkânı sağlamak için kontenjanımızı artırdık. Her yıl aldığımız ortalama 120 öğrenciye ek olarak, bu yıl deprem bölgesinden de 104 çocuğumuza şefkat yuvamızın kapılarını açtık. Bunun yanı sıra 21 Mayıs’ta yaptığımız sınavımıza katılan ancak Okulumuzda eğitim hakkı elde edemeyen yine deprem bölgesinden 100 öğrenciye de burs ve uzaktan eğitim desteği vermeyi planlıyoruz. Böylelikle çocuklarımız eğitimlerini bulundukları illerde Cemiyetimizin desteğiyle sürdürecekler” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Diğer yandan Darüşşafaka Cemiyeti, gelecek eğitim ve öğretim döneminde de depremden etkilenen çocuklara kontenjan sağlayabilmek amacıyla Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın İstanbul Maslak’taki kampüsünün kapasitesini artırmaya yönelik “Eğitim Bizden, Yuva Sizden” isimli yeni bir kampanyaya imza atıyor. Kampanya daha fazla çocuğun hayatına dokunarak, onlara sadece eğitim değil, aynı zamanda güvenli bir yuva sunmayı amaçlıyor.

Gelecek sene de deprem bölgesindeki çocuklar için ek kontenjan oluşturma hedefiyle kapasite artırımına yönelik “Eğitim Bizden, Yuva Sizden” kampanyasını başlattıklarını belirten Oğuz Güleç, “Güzel ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin ardından Darüşşafaka olarak üzerimize düşeni yaptık ve deprem bölgesinden 104 çocuğa, Okulumuzda 8 yıl boyunca tam burslu, yatılı nitelikli eğitim hakkı sağladık. Gelecek sene de yine deprem bölgesinden çocuklarımıza kontenjan oluşturacağız. Bu sebeple Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın okul ve yurt binalarını yeniden inşa ederek, kapasitelerini artırmayı ve bilgi çağının kampüsünü ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz. Böylelikle çağdaş ve eşitlikçi eğitim anlayışımızı daha fazla çocuğa ulaştırarak onların geleceğine dokunabileceğiz. Kampanyamızla, çocuklarımızın yarınlarına ışık olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!