“Aslan Hürkuş: Görevimiz Gökbey” filminin Ankara galası yapıldı

Güncelleme Tarihi:

“Aslan Hürkuş: Görevimiz Gökbey” filminin Ankara galası yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2022 14:59

TRT ortak yapımı “Aslan Hürkuş: Görevimiz Gökbey” filminin ilk gösterimi Ankara’da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

21 Ekim’de seyirciyle buluşmaya hazırlanan film, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) teknik danışmanlık desteği ve TRT ortak yapımı ile çekildi. 

Filmin galasına TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, TRT Genel Müdür Yardımcıları Muhammed Ziyad Varol, Fethi Fahri Kaya ve Mustafa Malkoç, TRT Yönetim Kurulu Üyeleri, yapımcı Murat Kaya, sanatçı Sura İskenderli, film ekibi ve çok sayıda davetli katıldı. 

“Aslan Hürkuş: Görevimiz Gökbey” filminin Ankara galası yapıldı

Gecede konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, "Aslan Hürkuş: Görevimiz Gökbey"in, serinin ikinci filmi olduğuna işaret ederek, "Aslan Hürkuş serisiyle bir anlamda, bir misyon yüklü sorumluluğu da yerine getirmiş oluyoruz. Özellikle Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine yönelik çocuklarımızı daha fazla ilgilendirmeye, bilgilendirmeye gayret ediyoruz. Milli teknolojiye destek anlamında çocuklardaki teknoloji sevgisinin, ilgisinin, bilgisinin teşvik edilmesinin Türkiye'nin bu hamlesine en büyük katkı olduğunu düşünüyoruz,” değerlendirmesinde bulundu. 
“Aslan Hürkuş: Görevimiz Gökbey” filminin Ankara galası yapıldı

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil filmin vizyona girecek olması nedeniyle duyduğu heyecanı vurgulayarak, “Bir tarafımızda Hürkuş öbür tarafımızda Gökbey, TRT ile çok güzel bir yapıma imza attık. İnşallah beğeneceksiniz hayırlı olsun diyorum. Şirketimizin ve TRT’nin böylesi bir projede bir kez daha bir araya gelmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Tüm gençlerimizin buradan alacakları ilhamla ileride yerli ve milli havacılık ekosistemine katkı sunacak mühendisler olmalarını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

BAKMADAN GEÇME!