Aşıklar Ülkesi İtalya'dan Alışveriş Notları

Güncelleme Tarihi:

Aşıklar Ülkesi İtalyadan Alışveriş Notları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2016 14:37

Sadece yemekleri ve tarihi yerleri ile değil alışveriş seçenekleri ile de kendisine hayran bırakan İtalya'da nerelerden alışveriş yapılır?

Haberin Devamı

İtalya denilince akla gelen ilk şeylerden olan moda, ülkenin en çok önem verdiği sektörlerin başında geliyor. Ülkede birbirinden ünlü moda markalarının muhteşem şekilde tasarlanmış vitrinlerine bakmadan geçebilen çok az kişi vardır herhalde. Moda algısı bu kadar yüksek olan bir ülkede alışveriş de son derece revaçta. Öyle ki her yıl pek çok turist sırf İtalyan markalarından alışveriş yapmak için ülkenin önde gelen moda şehirlerini dolduruyor. Moda şehirlerinin başında moda haftalarıyla ünlü Milano ilk sırada yer alsa da Roma ve Floransa da iyi alışveriş noktaları olarak İtalya'da ön sıralarda. İşte İtalya'daki alışveriş noktaları:

 

1. MİLANO

Aşıklar Ülkesi İtalyadan Alışveriş Notları

Haberin Devamı

- İtalya'da moda denilince akla Milano geliyor. İtalya'nın en ünlü markalarının en ihtişamlı mağazalarını bulabileceğiniz Milano, alışveriş cenneti olarak da tanımlanabilir. Via Montenapoleone şehrin en ünlü alışveriş caddelerinden biri. Valentino'dan Dolce Gabbana'ya Celine'den Bvlgari'ye pek çok ünlü markanın şık mağazalarını burada bulmak mümkün. Via della Spiga ise bu markalardan arta kalan diğer lüks markaları görebileceğiniz bir diğer ünlü cadde. Çevrede her milletten çılgınca alışveriş yapan insanları görmek mümkün.

- Ünlü Duomo'nun hemen karşısında yer alan La Rinascente çok katlı mağazasında ise ünlü tasarımcıların kıyafetlerinden ev eşyalarına, parfüm ve gözlüklerden yiyeceğe kadar sayısız kategoride alışveriş yapabilirsiniz. Mağazanın en üst katında yer alan terası ise Duomo manzarasına karşı birşeyler içmek için son derece güzel bir seçenek.

 

2. FLORANSA

Aşıklar Ülkesi İtalyadan Alışveriş Notları

- İtalyan modasının doğum yeri ve İtalyan derisinin üretim merkezi konumunda olan tarihi şehir Floransa, ünlü Via Tornabuoni Caddesi ile lüks markalara ev sahipliği yapıyor. Via Roma üzerinde yer alan lüks konsept mağaza Luisaviaroma ise şehirdeki en yaratıcı vitrin düzenlemesine ve moda marka seçkisine sahip.

Haberin Devamı

- Lüks ama hesaplı alışveriş yapmak isteyenlerin tercihi ise Floransa şehir merkezine 1 saat uzaklıkta yer alan Barberino Outlet Köyü olabilir. Tam bir moda köyü olarak dizayn edilen bu outlette dünyaca ünlü pek çok markadan alışveriş yapabilirsiniz.

 

3. ROMA

Aşıklar Ülkesi İtalyadan Alışveriş Notları

- Roma'da modanın kalbi Via Condotti Caddesi'nde atıyor. En ünlü İtalyan markalarının yanında dünyaca ünlü lüks markaların mağazaları da bu cadde üzerinde bulunuyor. Markaların özel üretim ürünleri ve harikulade tasarlanmış vitrinleri modaseverlere tam bir moda şöleni yaşatıyor.

- Roma'ya 25 km mesafede bulunan Castel Romano Designer Outlet ise Cavalli'den Valentino'ya ve Ferre'ye kadar pek çok markanın sezon sonu ürünlerinin bulunabileceği bir outlet.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!