Yüze iyi gelen bitkisel ve doğal yağlar nelerdir? Kuru, yağlı ve sivilceli yüze iyi gelen yağlar ile tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Yüze iyi gelen bitkisel ve doğal yağlar nelerdir Kuru, yağlı ve sivilceli yüze iyi gelen yağlar ile tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 17:53

Yüze iyi gelen bitkisel ve doğal yağlar avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve lavanta yağıdır. Avokado yağı cildin iyileşmesi ve hücre onarımı için önemlidir. Argan yağı cildin yumuşamasını sağlarken Hindistan cevizi yağı da cilt tonunu eşitler. Kuru, yağlı ve sivilceli yüze iyi gelen yağları derledik.

Haberin Devamı

Kuru yüz iyi gelen yağlar zeytinyağı, argan yağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Yağlı yüze aspir yağı, üzüm çekirdeği yağı ve kuşburnu çekirdeği yağı iyi gelir. Sivilceli yüzlerin ise kekik yağı ve jojoba yağı kullanması önerilir.

YÜZE İYİ GELEN BİTKİSEL VE DOĞAL YAĞLAR NELERDİR?

Yağ kullanımında yüze iyi gelen yağı bularak kullanmak gerekir. Doğal ve bitkisel yağlar hem cilde yeni bir görünüm kazandırdığı için hem de içeriğinin temiz olması nedeniyle tercih sebebidir. Yüze iyi gelen doğal yağlar:

Avokado Yağı: Avokadonun cilde faydaları oldukça fazladır. Kozmetik ürünlerinin içinde de sıklıkla kullanılan avokado yağı içindeki A, E, D vitaminleri ve protein, karoten ve yağ asitleri ile cildin derinlemesine iyileşmesine katkı sağlar. Aynı zamanda güneşin olumsuz etkilerinden de cildin korunmasına destek olur.

Haberin Devamı

Jojoba Yağı: Çöl ikliminde yetişen bu yağ ağacın kendi meyvesinden yapılır ve cilt bakımı denince akla ilk gelen yağlardandır. Cildin nemini koruyarak ciltte kalkan görevi gören jojoba yağı selülitler için de oldukça etkilidir.

Lavanta Yağı: Lavanta yağının stres azaltma, ağrıyı azaltma ve anksiyete giderme etkileri mevcuttur. Bunun dışında akne şikayetleri için de önerilen bir yağdır.

Argan Yağı: Cildi yumuşatmaya ve cildin nemlenmesine yarayan argan yağı cilt bakım rutinlerine eklenmesi gereken bir yağdır. Özellikle kırışıklıklardan şikayetçi olanlara argan yağı önerilir. Cildi besler ve akne ile sivilcelerin azalmasına yardımcı olur.

Hindistan Cevizi Yağı: Ciltte kolajen üretimini hızlandıran ve cilt tonunu eşitleyen Hindistan cevizi yağı kuruluğun önlenmesine ve cilt tonunun eşitlenmesine yarar.

KURU YÜZE İYİ GELEN YAĞLAR İLE TARİFLERİ

Kuru bir yüze sahipseniz kullanmanız gereken doğal yağlar badem yağı, kayısı çekirdeği yağı, argan yağı, zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Argan yağı E vitamini ve Omega 3 içerdiğinden cildi nemlendirir ve kuru cildin nemlenmesini sağlar. Avokado yağı ise cildin nemlenmesi ile yaşlılık sebebiyle ortaya çıkan kırışıklıkların azalmasını sağlar.

YAĞLI YÜZE İYİ GELEN YAĞLAR İLE TARİFLERİ

Yağlı yüze iyi gelen yağlar kuşburnu çekirdeği yağı, aspir yağı, çuha çekirdeği yağı ve üzüm çekirdeği yağı bulunur. Yağlı ciltte geniş gözenekler ve siyah noktalar bulunur. Bu nedenle yağlı cildin bakımını kesinlikle ihmal etmemek gerekir. Kuşburnu çekirdeği yağı içindeki linoleik asit sayesinde cildin yenilenmesinde önemli bir rol oynar. Aynı zamanda sivilce lekeleri ile göz altı morluklarının da giderilmesini sağlar. Aspir yağı yağlı ciltler için satılan çoğu cilt bakım ürününün içinde olan doğal bir yağdır. İçerisindeki Omega 3, Omega 6 ve fosfor sayesinde sebum üretimini dengeleyerek tıkanmış gözeneklerin de açılmasına yardım eder.

SİVİLCELİ YÜZE İYİ GELEN YAĞLAR İLE TARİFLERİ

Sivilceli cilt zor bir cilt tipidir ve cilt bakımının aksatılmadan yapılması gerekir. Sivilce izleri ile beraber leke görünümünün de azalması için doğal bazı yağlardan yararlanmak mümkündür. Sivilceli ciltlerin kekik yağı, jojoba yağı, biberiye yağı ya da kuşburnu yağı kullanması gerekir. Kekik yağını bir pamuk aracılığı ile sivilce izlerine sürerseniz kısa sürede sivilce lekelerinde azalma görürsünüz. Biberiye yağı ise A vitamini açısından zengin bir yağdır ve sivilce lekelerinde oldukça etkilidir. Kadife çiçeği yağı ise ciltteki nem oranını dengeler ve akne oluşumunun önüne geçer.

 

BAKMADAN GEÇME!