Vücudunuzu şekle sokacak 3 harika egzersiz

Güncelleme Tarihi:

Vücudunuzu şekle sokacak 3 harika egzersiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 15:15

Artık zayıf değil hatların belirginleştiği vücutlar daha çok beğeniliyor. Bunun için de spor kaçınılmaz. İşte vücudunuzu şekillendirecek egzersizler...

Haberin Devamı

Yazın en çok konuşulan konu kuşkusuz vücudu hızlıca şekle sokacak programlar... Dengeli beslenme ve egzersiz programlarından oluşan bu etkili ve yoğun programlar sayesinde vücuttaki tüm bölgelere yoğunlaşıp kısa sürede hızlı sonuçlar almak mümkün. Bu egzersiz hareketleri kalçalardan iç ve dış bacaklara, arka ve ön bacaklardan, sırt, omuz, kollar ve baldırlara kadar vücudun her bölgesini aynı oranda çalıştırarak vücudu kısa zamanda şekle sokuyor.

Vücuttaki sarkmaları toplayan ve yağ yakımını hızlandıran temel hareketler vücudun güzelleşmesini ve kilo kontrolünü denetim altına almada da oldukça yararlı. Egzersiz programını düzenli takip etmenin yanında az az ve sık sık yiyerek dengeli bir beslenme programı oluşturmak istediğiniz sonucu almanızda işinize yarayacaktır. İşte vücudunuzu şekle sokacak en etkili 3 egzersiz hareketi:

1. SQUAT

Haberin Devamı

Vücudunuzu şekle sokacak 3 harika egzersiz

Pek çok çeşidi bulunan squat hareketi vücudumuzdaki kasların neredeyse tümünü yoğun şekilde çalıştırdığı için en çok tercih edilen egzersizlerden biridir. Profesyonellik seviyenize göre squatı elinize ağırlık alarak veya zıplayarak dahi yapabilirsiniz. Yoğun olarak ön, arka bacak, kalça, baldır, bel ve karın kaslarını çalıştıran bu hareket omuz ve sırt kaslarını da çalıştırmada oldukça etkilidir. Squat hareketini doğru şekilde yapmak için ellerinizi öne doğru uzatıp çömelme pozisyonu alın. Baldırlar yere paralel gelecek şekilde eğildikten sonra tekrar dizleri tam doğrultmadan ayağa kalkın. Hareketi uygularken karın kaslarını sıkmak istenmeyen karın yağlarını yakmaya yardımcı olur. 3 set halinde 12 tekrar şeklinde hareketi uygulayabilirsiniz.

2. ŞINAV

Vücudunuzu şekle sokacak 3 harika egzersiz

Şınavda acemi olanlar için yarım şınav hareketi oldukça uygundur. Vücudun hemen hemen bütün bölgelerini çalıştıran şınav hareketinde yere uzanmış haldeyken avuç içlerinizi açarak vücudunuzu yukarı doğru indirip kaldırın. Karın kaslarını sıkıp belinizi düz tutmak hareketi doğru yapmanıza yardım eder. 10 tekrar ve 2 set halinde şınav çekebilirsiniz.

3. İP ATLAMA

Haberin Devamı

Vücudunuzu şekle sokacak 3 harika egzersiz

Hızlı kalori yakmak ve vücudu şekle somak için harika bir gezersiz olan ip atlama, metabolizma hızını artırır ve kalçaları şekle sokar. Tüm kasları çalıştıran bu etkili hareket için parmak uçlarında zıplamak ve topuğu yere temas ettirmemek gerekir. Dairesel hareketleri kollarınızla değil elleriniz yardımıyla yapmalı, dirseklerinizi olabildiğince az hareket ettirmelisiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!