Sonbaharda saç tipinize göre bakım ve tedavi önerileri

Güncelleme Tarihi:

Sonbaharda saç tipinize göre bakım ve tedavi önerileri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2023 07:57

Saçlar imajımızın ayrılmaz parçası, estetik görünümün olmazsa olmazı; önemli aksesuvarımız. Her insan sağlıklı, gür ve dolgun saçlara sahip olmak ister.

Haberin Devamı

Ancak bazen genetik faktörler, bazen de kullandığımız ürünler, sağlıksız beslenme veya vitamin eksikliği gibi faktörler saç tiplerimizi farklılaştırır. Bu nedenle ince saçtan kuru saça, yağlı saçtan kuru saça kadar her saç tipine uygun hassaslıkta bakım yapmak ve sorunlu saçları uzmanlara tedavi ettirmek gerekir.

İnce saçlılara “saç lazeri” tedavisi

Yapısal olarak hassas ve kolay yıpranan ince telli saçlar, her zaman özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Gün içerisinde çabuk söner ve hacmini kaybederler. İnce saç tipine sahip kişiler, daha fazla bakım ve ek ürün kullanmak zorunda kalırlar. İnce telli saçları ısıyla şekillendirmek veya çok açık tonlarda boyamak, daha kolay yıpranmasına sebep olur.
İnce telli saç yapısına sahip kişilerde sıklıkla görülen saç tellerinin zayıflaması, incelmesi ve bazı bölgelerin tamamen açılması şeklindeki saç kayıpları, insanların motivasyon ve özgüvenlerinin, dolayısıyla yaşam kalitelerinin düşmesine yol açar. Bu aşamada ince telli saçlı kişilere saç lazeri tedavisi yapılabilir.
Saçlarını daha hacimli göstermek için ince telli saçlılar, saçlarını omuz veya çene hizasında kısa tutmak ve katlı kestirmeyi tercih etmeli. Gün içinde sönen saçları tersten kurutmak ve hacim verici ürünler kullanmak, saçların gün boyu daha dolgun görünmesini sağlar.

Haberin Devamı

Kalın telli ve kuru saçlılara “Hair Nail Coctail”

İnce saç tipindeki saçlara göre bakımı daha kolay olan kalın saç tipinde, saçlar kolayca yıpranmaz ve daha dayanıklıdır. Fakat kalın saç tipinde saçlar daha uzun sürede kurur, dökülme ve elektriklenme gibi problemler daha yaygın görülür. Kalın telliler saçlarını her gün yıkadığında, saç derilerindeki doğal yağları uzaklaştırarak saçlarının daha fazla kurumasına neden olabilir. Yıkamalar arasında minimum 1 gün bırakmak ilk zamanlarda zorlasa da, zaman içerisinde saçların daha iyi göründüğü fark edilecektir.

Sonbaharda saç tipinize göre bakım ve tedavi önerileri


Kalın telli saçlıların duş sonrası saçlarını bir havlu yardımıyla dikkatli şekilde kurulaması önemlidir. Sert hareketler saçların elektriklenmesine ve karışmasına neden olabilir. Plastik fırça veya tarak yerine at kılı gibi malzemelerden üretilen tarakların kullanılması fayda sağlar. Böylece saçların daha fazla elektriklenmesinin ve kırılmasının önüne geçilebilir.
Kalın ve kuru saçlı kişilere ise Hair Nail Coctail uygulaması yapılabilir. Hair Nail Coctail serum, saçın kalitesini ve canlılığını, saç derisinin de nem dengesini destekler.

Haberin Devamı

Stres, yağlanmaya neden oluyor

Yağ bezleri, saç ve baş tipini belirlemede önemli rol oynar. Fazlasıyla etkin yağ bezleri, güçsüz saçlara neden olan aşırı miktarda sebum üretimiyle sonuçlanır. Bu durum, özellikle ergenlik ve menopoz dönemlerinde belirgin olan hormonsal değişikliklerden kaynaklanabilir.
Pek çok insan, yağlı saçlara sebebiyet veren yağlı bir baş derisine doğuştan sahiptir. Açık renk saç, koyu renk saçtan daha hassastır, dolayısıyla yağlanmaya daha yatkındır. Yağlı saçlar için biz uzmanların önerisi çok sıcak su yerine ılık su ile duş alınması. Ve saç cihazlarının yüksek ısıda kullanılmaması.
Saç kremlerinin saç diplerine sürülmemesi de bir diğer önerimiz. Maalesef stres de saç yağlanmasını tetikleyen en önemli faktörler arasında.

Haberin Devamı

Vitamin takviyesi gereken kuru saçlara “Myers Kokteyl”

Kuru saçların en büyük nedenlerinden birisi, nemsizlik yani yeterince su tüketimi sağlamamak ve
yetersiz vitamin değerleridir.
Fön, maşa, düzleştirici gibi şekillendiriciler ve boya işlemleri, saçların daha da fazla kurumasına sebep olur.
Aynı zamanda B vitamini türü olan biotin eksikliği; kurumaya, saçlarda erken beyazlamaya ve dökülmeye yol açar. Myers Kokteyl tedavisi medikal tedavi gerektiren saçlarda uygulanır. İçeriğinde C vitamini, kalsiyum, magnezyum, vitamin B kompleksi (B5, B6 ve B12) ve iz mineralleri bulunan Myers kokteyli, damar yoluyla doğrudan kan dolaşımına enjekte edilmektedir.

Haberin Devamı

Karma saçlılar, şampuanlarını hekimlerle seçmeli

Karma saç tipi saçın köklerinin yağlı, uçlarının kuru olduğu saç tipleridir. Karma saç tipine sahip olan kişiler, saçın dengesini daha fazla bozmamak adına, kesinlikle yağlı saç ya da kuru saç gibi tek bir saç türüne göre üretilen ürünlerden uzak durmalıdır. Bu tip saçlara sahip olanların tüm saçlar için üretilmiş şampuanları kullanmaları gerekir. Bu nedenle karma saç tipine sahip kişiler, şampuanlarını ve bakım ürünlerini saç tedavi hekimleri ile birlikte belirlemelidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!