Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitkiler Ve Çaylar Nelerdir? Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitki Çayları Ve Tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitkiler Ve Çaylar Nelerdir Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitki Çayları Ve Tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 17:47

Soğuk algınlığı, üst solunum yollarında ortaya çıkan viral bir virüs olarak tanımlanmaktadır. Kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığında, halsizlik ve burun tıkanıklığı gibi belirtiler görülmektedir. Bazı kişilerde C ve E vitamini içeren meyveler ve kalsiyum destekli besinler, hastalığı olumlu yönde etkilemektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Bitki çayı, kış aylarında metabolizmayı güçlendirmek ve boğazlara iyi gelmesi için tüketilmektedir. Soğuk algınlığına iyi gelen bitki çaylarının ortak özelliği, C vitamini içermeleri olmaktadır. Bunun yanında iyi beslenme ve meyvelerin tüketimine dikkat edilmektedir. Ne kadar etkili beslenilirse, metabolizma soğuk algınlığına karşı o kadar direnç kazanmaktadır.

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitkiler ve Çaylar Nelerdir?

Geçmişten bugüne soğuk algınlığı zamanlarında, ıhlamur tüketimi ön plana çıkmaktadır. Metabolizmayı güçlendiren ıhlamur, vücut içindeki sıvıyı daha hızlı dışarı atmaktadır. Zencefil ve limon çaylarının tüketimi, vücut için gerekli olan C vitamini alımını sağlamaktadır. C vitamini alımı ile birlikte vücut direnci artmakta olup iyileşme aşaması hızlanmaktadır.

Haberin Devamı

Ada çayı ve naneden oluşan bitki çayı karışımı, vücut ısısını yükselterek terlemeyi gerçekleştirmektedir. Bununla birlikte vücut kendini onarıp yenilemektedir. Kış aylarında ve mevsimsel geçişlerde soğuk algınlığına yakalanmamak için vücut direncinin güçlendirilmesi gerekmektedir. Özellikle gribe yakalanmadan önce içilen bitki çayları, vücut direncine katkıda bulunmaktadır. Zencefil, ıhlamur, ekinezya ve yeşil çay, soğuk algınlığına iyi gelen bitki çayları arasında yer almaktadır.

Bağışıklık sistemini güçlendiren bir yapıya sahip olan kuşburnu çayı, adeta C vitamini deposu olarak bilinmektedir. Günde 2-3 bardak kuşburnu çayı tüketimi önerilmektedir. Boğaz ağrısını gidermede ve vücudu sakinleştirmede yardımcı olan papatya çayı, uyumaya yakın içildiğinde kaliteli uyku düzeni sağlamaktadır.

Hafif bir burun akıntısı, soğuk algınlığının habercisi olmaktadır. Hasta olunduğunda hemen ilaçlara sarılmak yerine bitki çayı tüketimi daha sağlıklı görülmektedir. Geçici bir virüs olan soğuk algınlığı, bitki çayları ile kısa sürede giderilmektedir. Kendini yorgun hissedenler ve burun akıntısı olanlar, en başında bitki çayı tüketirse ilaç kullanmadan iyileşmektedir. Bitki çaylarının doğal antibiyotik özelliğinden, kış aylarında bolca faydalanılmaktadır.

Haberin Devamı

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitki Çayları ve Tarifleri

Şifalı ve lezzetli bir zencefil çayı hazırlamak için biraz bal, limon, tarçın ve zencefil yeterli olmaktadır. Tarçın isteğe bağlı olarak eklenmektedir. Su kaynadıktan ve biraz bekledikten sonra ceviz büyüklüğünde zencefil ve çubuk tarçın sıcak suya eklenmektedir. 8-10 arası çayın demlenmesi beklendikten sonra bolca limon sıkılmaktadır.

Aromalı bitki çayı sevenler için elma çayı ideal olmaktadır. Demliğe kabuğu ile birlikte yarım elma, birkaç tane karanfil ve 1 çubuk tarçın koyup kaynatılmaktadır. Daha sonra süzme işlemi gerçekleştirilip bal eklenmektedir. Kaynamaya başladığı andan itibaren evde elma kokusu hakim olmaktadır. A, B ve C vitaminleri açısından son derece zengin olan elma çayı, iştah açmaktadır.

Haberin Devamı

Tüm kış boyunca ve mevsim geçişlerinde, mutlaka ıhlamur içilmektedir. Göğüs yumuşatıcı ve balgam sökücü ıhlamur, kolay bir şekilde hazırlanmaktadır. Su kaynadıktan sonra ıhlamur suyun içerisine atılarak demlenmesi sağlanmaktadır. Demleme işleminin ardından süzerek ıhlamur içilmektedir. Daha ilk yudumda etkisini göstermektedir.

Dünya çapında birçok hastalığın tedavisinde kullanılan papatya çayı, soğuk algınlığına ilaç gibi gelmektedir. Yüksek fosfor içeriği ile halsizliği ortadan kaldırmaktadır. 1 avuç kuru papatya çiçekleri, kayısı reçeli, kalın dilim portakal ve bal, bitki çayı hazırlamak için yeterli olmaktadır. Portakal dilimleri diğer malzemeler ile birlikte çaydanlığa koyulmaktadır. Üzerine kaynar su eklendikten sonra bir süre beklenmesi gerekmektedir. İsteğe özel bal veya şeker eklemesi yapılabilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!