Sivilce her yaşın sorunu

Güncelleme Tarihi:

Sivilce her yaşın sorunu
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2024 09:02

Sivilce deyip geçmeyin. Sadece ergenlikte değil her yaşın sorunu olabiliyor. Ergenlik dönemini sivilce sorunu olmadan geçirmiş kişiler bile olgunluk döneminde tam tersi bu sorunla karşılaşabiliyor. Peki kişileri neredeyse hayattan soğutan bu sorun neden ve nasıl olur?

Haberin Devamı

Yağlı ve karma ciltlerde olması mümkündür. Buradan da anlaşılacağı üzere, yağ salgısı belirgin olan cilt tiplerinin sivilcelenme ihtimali vardır.

Ergenlik döneminde henüz düzene oturmamış hormonlar yüzünden, olgunluk döneminde ise yanlış beslenme, yetersiz hijyen, yanlış bakım ürünleri ortak sebeptir.

DOĞRU MÜDAHALEYLE İZ VE LEKE KALMAZ

İster olgun ister ergen olsun, kişilerin cilt tipleri sivilce oluşumuna yatkın ise temizlik en önemli unsurdur.

Bir bakteri olan sivilceyi, ilk aşamasındayken bulunduğu alandan başka yerlere sıçramaması, olduğu alanda yayılmaması için bir yara olarak kabul etmek gerekir. İlk olarak o bölgeyi koruma altına almak, zedelememek, oynamamak, sıkmaya çalışmamak şarttır.

Çukur ve leke kalmamasına özen göstermek gerekir.

Sivilce, henüz belirli aşamadayken doğru müdahale edilirse, bu istenmeyen iz, çukur ve lekelere maruz kalmadan, sivilce sürecini sorunsuz atlatılabilir.

Haberin Devamı

CİLT YIKANDIKÇA YAĞLANIR

Sivilceye yatkın ciltler öncelikle, normal ve kuru cilt tiplerine göre daha fazla gözenekli ve o gözeneklerden salgılanan yağa sahiptir. Bu da kullanılar kozmetik her türlü ürünün, yağ içermemesi ve gözeneklerini doldurmaması gerekir.

Tabii bu yağ sınırını, nemlendirme olarak düşünmeyelim.

Yağlı ciltlerin de nemlendirilmeye her zaman ihtiyacı olduğunu unutmayalım. Yağ başka, nem başka...

Bir başka nokta da  cildi sürekli yağlananların, yağ hissinden kurtulma düşüncesiyle sürekli ciltlerini yıkama isteğidir.

Unutulmamalıdır ki, cilt yıkandıkça yağlanır ve sebum yani yağ salgısı bozulur.

Yağlı ciltler, genelde kalın yapılıdır hatta yaş alma süreci, genelde burun kenarlarında sarkmayla başlar.

Bu durumda kişilerin kalın ve yağlı ciltlerini kontrolsüz şekilde temizlemeye iter.

Tencere fırçalar gibi cildi temizlemek doğru olmamakla beraber, cildin üzerinde onu dış etkenlerden koruma görevinde olan örtüyü tahrip eder ve cilt savunmasız kalır.

Peeling’ler, yıkama jelleri her zaman nazik şekilde kullanılmalıdır. Temizlik aşamasında bu ürünleri kullanırken cilde, elle yapılan baskı önemlidir.

Haberin Devamı

NASIL BESLENİRSEK CİLDİMİZ ÖYLE CEVAP VERİR

Bir diğer etken, yediklerimiz...

Nasıl beslenirsek cildimiz öyle cevap verir.

Fast food tipi beslenme,  abur cubur gibi aşırı şekerli sağlıksız ürünler sivilce oluşumunu desteklerken, son zamanlarda inek sütü ürünlerinin de sivilce oluşumunda tetikleyici etkisi olduğu konuşuluyor.

Yediklerimize, temizliğimize, kullandığımız ürünlere dikkat edersek, profesyonel destek de alırsak oluşacak sivilceleri kolay tolere ederiz.

Eğer geç kaldıysak da sağlık kuruluşlarında doktorlar tarafından uygulanan tedavilerle sivilce izleri ve oluşumuna sebep olan gözenekler kontrol altına alınabilir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!