Şişlik olmadan görülen kasık ağrısı fıtığın habercisi olabilir

Güncelleme Tarihi:

Şişlik olmadan görülen kasık ağrısı fıtığın habercisi olabilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 12:58

Özellikle futbolcularda ve aşırı efor sarf edilen işlerde çalışanlarda görülen kasık fıtığını Hisar Intercontinental Hospital Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlker Abcı ile konuştuk…

Haberin Devamı

Özellikle ağır yük kaldırmanın söz konusu olduğu kronik hallerde veya aşırı efor sarf edilen futbol gibi sporlardaki ani zorlanmalarda karın ön duvarının en zayıf yerlerinden olan kasık bölgesinde fıtıklaşmalar görüldüğünü dile getiren Op. Dr. Abcı; ‘En sık görülen belirti ağrı ve o bölgedeki şişliklerdir. Erken dönemde özellikle sporcularda şişlik olmadan sadece ağrı ile de hastalık kendini belli edebilir.

ŞİŞLİK OLMADAN KASIK AĞRISI FITIK OLABİLİR

Bu nedenle şişlik olmayan kasık ağrılarında nokta fıtık olarak adlandırılan erken kasık fıtıkları akla gelmelidir. Ağır yük kaldırmak, şiddetli öksürük, kronik kabızlık, uzun süre ayakta durmak gibi karın içi basıncı artıran şeylerden uzak durmak fıtık oluşumundan koruyabilir. Ancak kasık fıtığı olduğu tespit edilen kişiler mümkün olduğunca erken dönemde ameliyat olmalıdır. Ameliyat olana karın içi basıncı artıran hareketlerden uzak durmalıdırlar.

Haberin Devamı

AĞRI VARSA SIRTÜSTÜ YATIN

Ağrı olduğunda sırtüstü yatarak istirahat doğru bir tercih olacaktır. Kasık bağı kullanılması önerilmez. Operasyon laparoskopik (kapalı) yöntemlerle yapılır. Hastaya üç adet küçük delik ile yapılan ve yaklaşık bir saat süren ameliyatın ardından aynı gün veya bir gün sonra evlerine dönebilirler. Kapalı yöntem ameliyat sonrasındaki ağrıları neredeyse sıfıra indirdiği gibi estetik açıdan da açık yöntemlere göre üstündür. Sporcular ise ameliyattan 2-3 hafta sonra antremanlara başlayabilirler’ açıklamasında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!