Saç Dökülmesine İyi Gelen Maskeler Nelerdir? Saç Dökülmesine İyi Gelen Maske Tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Saç Dökülmesine İyi Gelen Maskeler Nelerdir Saç Dökülmesine İyi Gelen Maske Tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 15:33

Sağlıklı bir saç derisinde ortalama olarak 100 bin adet saç olduğu görülür. Sağlıklı bir kimsede günlük, tarama ve yıkamaya bağlı olarak 100–150 adet saç teli dökülmesi normal karşılanır. Ancak saç dökülmesi, 300-500 adet saç teli arasında değişiyor ise bu bir sorun teşkil edebilir. Peki Saç dökülmesine iyi gelen maskeler nelerdir? Saç dökülmesine iyi gelen maske tarifleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Saç dökülmesi günümüzde birçok kişinin muzdarip olduğu bir konu olmakla birlikte çok basit çözümleri de vardır. Bunların başında doğal saç maskeleri gelir. Düzenli olarak tekrarlanan maske uygulamaları saçlara eski sağlıklı formunu geri vermektedir.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Maskeler Nelerdir?

Günümüzün önemli sorunlarından biri olan saç dökülmesi, hem kadınları, hem de erkekleri etkileyen bir rahatsızlıktır. Bununla birlikte saç dökülmesinin birçok sebebi olabilir. Doktor kontrolü altında doğru tedavi yöntemi ile bu sorundan kurtulmak mümkündür. Bununla birlikte destekleyici doğal saç maskeleri ile iyileşme süreci daha hızlı ilerlemektedir. Günümüzde sık sık görülen saç dökülmesinin başlıca nedenleri aşağıdaki gibidir;

Genetik faktörler

Yanlış beslenme

Hormonal sorunlar

Kemoterapi süreci

Deri problemleri

Vitamin ve mineral eksikliği

Stres

Haberin Devamı

Kozmetik ürünlerin yanlış uygulanması

Depresyon

Bazı iç hastalıklar

Bazı ilaçların yan etkileri

Doğum yapmak

Saç dökülmesinden kurtulmanın farklı birçok yolu vardır. İlk olarak ise sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığı edinmektir. Aynı zamanda vitamin ve mineral eksikliğine de dikkat edilmek, sebze ve meyve tüketimi arttırmak gerekir. Bunun haricinde şampuan ve saç bakım ürünlerinde kaliteli olan ürünler tercih edilmelidir.

Saç şekillendirici gibi yüksek sıcaklık vererek saçın kırılmasına sebep olan ürünlerin kullanımı da en aza indirilmelidir. Bununla birlikte stresten uzak durulmalıdır. Ancak saç dökülmesi eğer iç hastalıklardan kaynaklanıyor ise, mutlaka uzman doktora başvurmak gerekir. Bu önlemlere ek olarak doğal yöntemler ile hazırlanan saç maskesi tarifleri de iyileşme sürecini desteklemektedir.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Maske Tarifleri

Saç dökülmesine iyi gelen birçok doğal maske vardır. Bunlardan bazıları şu şekildedir;

Yumurta Maskesi: Öncelikle 1 adet yumurta bir kaseye kırılır ve çırpılır. Ardından 2 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 bardak süt eklenerek karıştırılır. Hazırlanan maske saç derisine yoğun bir şekilde ve saçın bütününe uygulanır. Havlu gibi bir bezle sararak 20 dakika bekletilir. Daha sonra saç soğuk suyla durulanır. 

Haberin Devamı

 Yoğurt Maskesi: 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 su bardağı yoğurt bir kasede karıştırılır. Fırça yardımı ile saç köklerinden uçlara doğru maske uygulanır. 15 dakika kadar bekletilir ve saç soğuk suyla durulanır.

 Çilek Maskesi: 3-4 adet çilek çatal yardımı ile ezilir ve püre haline getirilir. 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ve 1 tatlı kaşığı bal eklenir. Bal yerine badem de eklenebilir. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Maske saç derisinden başlanarak uçlara doğru sürülür. 20 dakika bekletildikten sonra ılık su ile durulanır.

 Biberiye Maskesi: Bir bardak su cezveye alınır ve üzerine 2 yemek kaşığı doğranmış biberiye eklenir. 2-3 dakika kaynatılır. Ardından karışım süzülerek soğuması için bekletilir. Soğuduktan sonra saç derisine masaj yaparak uygulanır. 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulanır.

Haberin Devamı

 Lavanta Maskesi: 3 bardak su kaynatılır. Kaynamaya başlayan suya 1 tatlı kaşığı lavanta atılır. Bu şekilde 5 dakika demlendirilir. Ardından suyun oda sıcaklığına gelmesi beklenir. Su ılıyınca süzülür. Önceden şampuan ile yıkanmış saç, hazırlanan lavanta suyu ile yıkanır. Bu şekilde yarım saat beklenir. Daha sonra sade su ile yıkanır.

BAKMADAN GEÇME!