Regl Ağrısına İyi Gelen Hareketler Nelerdir? Regl Ağrısına İyi Gelen Spor İle Yoga Hareketleri Ve Egzersizler

Güncelleme Tarihi:

Regl Ağrısına İyi Gelen Hareketler Nelerdir Regl Ağrısına İyi Gelen Spor İle Yoga Hareketleri Ve Egzersizler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 15:31

Regl ağrısına iyi gelen hareketler içerisinde; çocuk pozu, yer burgusu, mutlu bebek, yay pozu, deve pozu gibi hareketler yer almaktadır. Regl ağrısına iyi gelen spor ile yoga hareketleri ve egzersizleri adına yürüyüş yapmak, basit pilates hareketleri yapmak önemli olabilir. İşte regl ağrısına iyi gelen spor ile yoga hareketleri ve egzersizleri hakkında ayrıntıları derledik.

Haberin Devamı

Regl dönemi boyunca kadın vücudunda oldukça güçlü farklılıklar söz konusudur. Bununla beraber hormonlarla beraber duyguların da etkilendiğini belirtmek mümkündür. Kadınlarda regl öncesi başlayan ve adet kanaması boyunca süren ağrı, kramp, sancı, şişkinlik ruh halinde olumsuz durumlara neden olabiliyor. Bu yüzden regl kanamasının olduğu süre boyunca yoğun hareketler yapmak yerine rahatlatan hareketler ve yoga egzersizleri yapmak önemlidir. Bu; hem adet sancısını dindirmeye destek olmakta hem de ruhsal olarak iyi hissetmeye katkı sağlamaktadır.

Regl Ağrısına İyi Gelen Hareketler Nelerdir?

Regl ağrısına iyi gelen hareketlerden bazıları;

- Boyun Hareketleri: Regl döneminde kadınlar bütün bedenlerinin kasıldığını ve uyuştuğunu hissedebilir. Bununla beraber öncelikle boyun kaslarını gevşetmek doğru olabilir. Rahat oturuştayken nazik bir şekilde çene omuza doğru düşürülmeli, aynı pozisyondan başı geriye doğru bırakmalı ve çene diğer tarafa dairesel şekilde çevrilmelidir. Birkaç defa aynı yönde yaptıktan hemen sonra diğer yöne doğru yaparak tekrar edilmelidir.

Haberin Devamı

 - Dizi Karna Çekme: Kişi, yüzüstü yatarak, matın üstünde sırtüstü yatışa doğru gelmelidir. Baş ve omuzların arkası mata doğru ağırlaştırılmalıdır. Dizler karna doğru çekilmeli ve kollar ile dizlere sarılmalıdır. Azar azar sağa ve sola doğru sağlanmalıdır. Bu şekilde hareketi gerçekleştirirken nefes alıp verilmelidir.

 - Mutlu Bebek Hareketi: Sırt üstü yatarak dizler karna doğru çekilmeli ve ayak tabanları tavana bakmalıdır. Dizler, koltuk altına doğru yaklaştırılmalıdır. Kollar, iki bacağın arasından yukarı doğru uzanması ve ayaklar dış kenarlarından yakalanmalıdır. Yavaş bir şekilde sağa ve sola, ileri ve geri şekilde sallanmak gerekir. Bu şekilde hareket sakin ve rahat bir şekilde yapılmalıdır.

 Regl Ağrısına İyi Gelen Spor ile Yoga Hareketleri ve Egzersizler

 Regl ağrısına iyi gelen spor ile yoga hareketleri ve egzersizlerinden bazısı;

 - Dinlenme Pozu: Pek çok sporun bitişi sonrası yapılan ve esneme hareketi şeklinde bilinen bu hareket; stresin hafiflemesine katkı sağlar, sırt ve boyun kaslarını çalıştırır. Hareket başlayabilmek adına dizlerin üzerine oturulmalı ve ayakları kalçanın altına koymak gerekmektedir. Dizler açılabildiği kadar iki yana doğru açılmalı ve son şekilde nefes alıp vererek öne doğru yatılmalıdır. Gövdenin bacakların arasına girmesi gerekir. Kollar öne doğru uzatılması ve alnın yere değmesi önemlidir. Çok ağrının olması durumunda yastık yardımı alınabilir. Yastık dizlerin arasına konarak karna baskı yapılabilir. Bu hareket 5 dakika boyunca yapılabilir.

Haberin Devamı

 - Köprü Pozu: Bu hareket adına sırtüstü bir şekilde yere uzanmak ve ayaklar kalça genişliği kadar açılmalıdır. Bunlar tamamlandıktan hemen sonra dizler bükülerek ayakları yere bastırmak gerekir. Bu poz adına eller paralel şekilde vücudun yanında durmalıdır. Ellerden kuvvet alarak kalça yukarı doğru kaldırılmalıdır. Bu harekette önemli olan; hareket yapılırken boynun sağa veya sola oynatılmamasıdır. Kalça; aşağı ve yukarı şekilde hareket ettirilerek 15 tekrar ve 2 set halinde yapılması uygundur.

 ​​​​​​- Yay Pozu: Yay pozu adına, yere uzanmak ve dizleri katlamak önemlidir. Yavaş yavaş esneyerek eller, kollar, dizler ve yüzü yerden kaldırmak gerekir. Eller ile ayak bilekleri tutulmalıdır. 8 nefes sonra vücut serbest bırakılarak, öne ve arkaya doğru yaylanmak, hareketin en önemli noktasıdır.

BAKMADAN GEÇME!